Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Εκπληκτικό φινάλε με τους «επτάψυχους» Σέρβους να μένουν ζωντανοί για την πρόκριση! (video)

Η Σλοβενία κρατούσε στα χέρια της το σπουδαίο «τρίποντο» μέχρι το τελευταίο λεπτό - Ο Γιόβιτς είπε την τελευταία λέξη

20 Ιουνίου 2024 18:00
Euro 2024: Εκπληκτικό φινάλε με τους «επτάψυχους» Σέρβους να μένουν ζωντανοί για την πρόκριση! (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Euro 2024: Σ' ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι, η Σλοβενία είχε το προβάδισμα απέναντι στη Σερβία, μέχρι το 90+5', όταν ο Γιόβιτς με buzzer beater σκόραρε και ισοφάρισε σε 1-1, κρατώντας "ζωντανή" την ομάδα τους στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Σλοβενία ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος κι είχε περισσότερες ευκαιρίες, με τη Σερβία όμως, να έχει την κατοχή. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Στοΐκοβιτς μπήκε πιο δυνατά, αλλά οι Σλοβένοι προηγήθηκαν με τον Κάρνιτσνικ.

Οι Σέρβοι προσπάθησαν να απαντήσουν με την καλύτερη στιγμή τους να είναι το δοκάρι του Μίτροβιτς στο 72'. Δεν είχαν πει όμως, την τελευταία τους λέξη, με τον Γιόβιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα.

Δείτε επίσης: Euro 2024: Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Σκωτία και Ελβετία (video)

Τις φάσεις και το δοκάρι η Σλοβενία, την κατοχή η Σερβία

Η Σερβία είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά -την οποία και διατήρησε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους- και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως η Σλοβενία ήταν εκείνη που είχε τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα.

Η πρώτη τελική στο ματς ανήκε στους Σλοβένους και συγκεκριμένα ήρθε από τα πόδια του Τσέριν στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ραΐκοβιτς να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του χαφ του Παναθηναϊκού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ματίας Κεκ απείλησε ξανά, αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας με εντυπωσιακή απόκρουση στο διαγώνιο σουτ του Μπλάκαρ κράτησε το 0-0.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 λεπτά για να απειληθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά ο Όμπλακ, όταν ο Βλάχοβιτς στο 27' έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα, με τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 31' η Σερβία είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, με τον Τάντιτς να εκτελεί τον κόρνερ, και τον Μιτροβιτς να μην βρίσκει για λίγο την μπάλα με το κεφάλι.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς όμως, ήρθε στο 38', όταν η Σλοβενία άγγιξε το 1-0 με δοκάρι. Ο Έλσνικ ντρίμπλαρε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα όμως να τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Ραΐκοβιτς.

Ο Σέσκο πήρε το ριμπάουντ, αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με το σουτ του να περνάει άουτ. Η Σερβία απάντησε στην πίεση των Σλοβένων και στο 42' είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μίτροβιτς ξεμαρκαρίστηκε, αλλά δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Όμπλακ, ο οποίος βγήκε και μάζεψε.

Το δοκάρι που σταμάτησε τον Μίτροβιτς και το buzzer beater του Γιόβιτς

Οι Σέρβοι απείλησαν με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος. Ο Τάντιτς μοίρασε στον Μίτροβιτς, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε με το σώμα στο 47'.

Ο Σέσκο έκανε το δυνατό σουτ, με τον Ραΐκοβιτς να παραχωρεί κόρνερ, αποκρούοντας με το ένα χέρι.

Στο 69' η Σλοβενία βρήκε το γκολ που έψαχνε ο Έλσνικ σέντραρε από τα αριστερά, με τον Κάρνιτσνικ να κάνει το πλασέ από κοντά, νικώντας τον Ραΐκοβιτς για το 1-0.

Η Σερβία απάντησε μετά από τρία λεπτά, φτάνοντας μία ανάσα από το 1-1 στο 72'. Ο Μίτροβιτς έκανε το πλασέ μετά από σέντρα, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ, ενώ απείλησε στο 83' και με το σουτ του Σάμαρτζιτς.

Σαν ο από μηχανής Θεός, ο Γιόβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ στο 90+5', ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76' Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64' Γκόρεντς Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90+1' Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76' Βιπότνικ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (82' Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46' Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82' Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64' Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share