Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Προκρίθηκε θριαμβευτικά η Πορτογαλία! (video)

Με 3-0 η άνετη επικράτηση κόντρα στους τραγικούς αμυντικά Τούρκους και εισιτήριο για τους “16” του Euro 2024

22 Ιουνίου 2024 21:13
Euro 2024: Προκρίθηκε θριαμβευτικά η Πορτογαλία! (video)
Από Αναστασία Κολυβά

Tην παρουσία της στη φάση των «16» του Εuro 2024 εξασφάλισε η Πορτογαλία το Σάββατο (22/6), κερδίζοντας πανεύκολα την Τουρκία με 3-0 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Με την ευκαιρία, δείτε: Euro 2024: Ισοπαλία σαν... ήττα - Αλύγιστοι Γεωργιανοί, σπάταλοι Τσέχοι (video)

Εύκολη πρόκριση της Πορτογαλίας επί της Τουρκίας

Έτσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες έκανε το 2 στα 2 στον 6ο όμιλο και σκέφτεται ήδη τον πρώτο αντίπαλό της στα νοκ άουτ παιχνίδια, την ίδια στιγμή που η Τουρκία με 3 βαθμούς θα προσπαθήσει με νίκη ενάντια στην Τσεχία να προκριθεί με τη σειρά της, αν και αμυντικά έχει πολύ μεγάλες αδυναμίες.

Η Τουρκία, λοιπόν, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Ίβηρες και στο 6’ ο Ακτούρκογλου έχασε σημαντική ευκαιρία αστοχώντας εξ επαφής και υπό την πίεση του Κανσέλο, με τους Πορτογάλους να παίρνουν από εκεί και πέρα την κατοχή της μπάλας.

Οι Τούρκοι γύρισαν όλοι πίσω από τη σέντρα, ωστόσο είχε φανεί και από το ματς με τη Γεωργία ότι είναι πολύ ευάλωτοι αμυντικά και το πλήρωσαν δις.

Στο 21’ η μπάλα δεν έφυγε από την περιοχή ύστερα από το χαμηλό γύρισμα του Μέντες από αριστερά και ο Μπερνάρντο Σίλβα έγραψε το 0-1 με δυνατό κοντινό σουτ, για να τα κάνει… θάλασσα ο Σαμέτ Ακαϊντίν στο 28’, καθώς ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού δεν είδε ότι ο Μπαγιντίρ ήταν εκτός εστίας και το γύρισμα προς τα πίσω έφερε το 0-2.

Η Πορτογαλία προσπάθησε να φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα πριν τελειώσει το α’ ημίχρονο, δίχως επιτυχία, αλλά έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο.

Αυτό το «κλείδωσε» οριστικά στο 56’ και με σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες ύστερα από την ασίστ του Ρονάλντο, σε μία ακόμη φάση που η τουρκική άμυνα απλά… δεν υπήρχε.

Από εκεί και πέρα, εξελίχθηκε διαδικαστικά η αναμέτρηση, έλειψαν οι καλές φάσεις και το 3-0 παρέμεινε έως το σφύριγμα της λήξης.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν (76’ λ. τρ. Ντεμιράλ), Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Κοκτσού (46’ Γιαζιτσί), Τσαλχάνογλου, Αϊχάν (58’ Γιουκσέκ), Ακγκούν (70’ Γκιουλέρ), Ακτούρκογλου (58’ Γιλντίζ), Γιλμάζ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Ντιόγκο Κόστα, Zoάο Κανσέλο (68’ Σεμέδο), Ρούμπεν Ντίας, Πέπε (83’ Αντόνιο Σίλβα), Μέντες, Βιτίνια (88’ Ζοάο Νέβες), Ζοάο Παλίνια (46’ Ρούμπεν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεάο (46’ Νέτο), Ρονάλντο.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share