Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Επικό φινάλε - Λύτρωση για Γερμανία στο 92’ και φιλί της ζωής στο 90+10' για Ουγγαρία! (video)

Ασύλληπτα πράγματα στα δύο ματς για τον 1ο όμιλο!

24 Ιουνίου 2024 00:18
Euro 2024: Επικό φινάλε - Λύτρωση για Γερμανία στο 92’ και φιλί της ζωής στο 90+10' για Ουγγαρία! (video)
Από Αναστασία Κολυβά

Euro 2024: Δραματικό φινάλε στον 1ο όμιλο, με τη Γερμανία να τερματίζει πρώτη ισοφαρίζοντας την Ελβετία (1-1) στο 90+2'' και αφήνοντας τη στη 2η θέση. Στο έτερο παιχνίδι, που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Βάργκα, η Ουγγαρία πήρε την 3η θέση και ελπίζει ακόμα για πρόκριση, καθώς χάρη σε γκολ του Τσόμποθ στο 90+10' νίκησε 1-0 τη Σκωτία, που αποκλείστηκε.

Με την ευκαιρία, δείτε: Euro 2024: Νίκη του Βελγίου και θρίλερ με τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο! (video)

Ελβετία - Γερμανία 1-1

Τι κι αν η Ελβετία τους είχε στριμώξει στα σχοινιά για 90+ λεπτά; Οι Γερμανοί είναι... Γερμανοί και με γκολ του Φίλκρουγκ στις καθυστερήησεις πήραν αποτέλεσμα (1-1) και πρωτιά στον πρώτο όμιλο.
Ήταν πολύ σκληρή ομάδα του Μουράτ Γιακίν, προηγήθηκε, περιόρισε τη διοργανώτρια, φάνηκε ότι θα κάνει το πρώτο «μπαμ» του Euro, όμως στο φινάλε η Mannshaft έκανε ό,τι κάνει πάντα και με το 1-1 στο 92’ διατήρησε το Νο1 του ομίλου.

Η Γερμανία πήρε από την αρχή την κατοχή, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη. H Mannschaft δεν έβρισκε με τίποτα χώρους και επιλογές για να κάνει τη ζημιά και παρότι στο 17’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δεν προηγήθηκε. Και αυτό γιατί ο Μουζιάλα είχε κάνει φάουλ στον Έμπισερ πριν ο Άντριχ νικήσει με μακρινό σουτ του Ζόμερ, κάτι το οποίο είδε το VAR και στη συνέχεια ο Ορσάτο. Και αφού δεν άνοιξε το σκορ η ομάδα του Νάγκελζμαν, το έκανε εκείνη του Μουράτ Γιακίν.

Στο 28’ έπειτα από ομαδική προσπάθεια ο Φρόιλερ βγήκε από αριστερά και γύρισε στον Εντόι, ο οποίος με προβολή στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Νόιερ και έγραψε το 1-0. Πριν καταλάβουν οι Γερμανοί τι έγινε λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ, όμως στο 31’ ο σκόρερ πλάσαρε άουτ με το αριστερό στην κόντρα. Οι διοργανωτές προσπάθησαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν απέναντι σε μια απίστευτα compact ομάδα, ήταν μια κεφαλιά του Ρούντιγκερ άουτ και το 1-0 διατηρήθηκε.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και είχαν φάση με τον Μουζιάλα αλλά ο Ζόμερ του έβαλε stop και στη συνέχεια παρότι είχαν ρυθμό οι Γερμανοί χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 70’ για να δουν ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο ο Βιρτς χόρεψε, έδωσε στον Κίμιχ αλλά ο άσος της Μπάγερν φάτσα με το γκολ άργησε να εκτελέσει και ο Ακάντζι του έβαλε block, ενώ στο 82’ το βολέ του Σανέ έφυγε ψηλά.

Στο 84’ η Ελβετία πίστεψε ότι «καθάρισε» το ματς αλλά ο Βάργκας ήταν οφσάιντ, στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χάβερτς μετά το κόρνερ του Κροος πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιο δοκαριού και στο 88' το τηλεκατευθυνόμενο σουτ του Τζάκα έβγαλε στο παραθυράκι ο Νόιερ. Φάνηκε ότι το 1-0 θα διατηρηθεί μέχρι το φινάλε, όμως στο 92’ έπειτα από τη σέντρα του Ράουμ, ο Φίλκρουγκ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα σε σημείο που Ζόμερ δεν μπορούσε να αντιδράσει διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ, Ακάντζι, Σαρ, Έμπισερ, Βίντμερ, Τζάκα, Φρόιλερ, Ρίντερ (65’ Βάργκας), Εντόι (65’ Αμντουνί), Εμπολό (65’ Ντουά).

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (61’ Σλότερμπεκ), Μίτελστεντ (61’ Ράουμ), Άντριχ (65’ Μπάιερ), Κροος, Γκουντογκάν, Βιρτς (76’ Σανέ), Μουζιάλα (76’ Φίλγρουγκ), Χάβερτς.

Σκωτία - Ουγγαρία 0-1

Η Ουγγαρία χάρη σε γκολ του Τσόμποθ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 1-0 της Σκωτίας και διατήρησε ζωντανές τις (όποιες) ελπίδες της για να περάσει στους «16» σαν μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Σε ένα ματς που μέχρι το 85' είχε ένα μόλις δοκάρι ως ευκαιρία και τον σοκαριστικό τραυματισμό του Βάργκα, η Ουγγαρία... έκλεψε τη νίκη και περιμένει θαύμα.

Η αναμέτρηση είχε λίγα πράγματα να δείξει με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη για να έχουν ελπίδα να περάσουν ως τρίτες στην επόμενη φάση.

Όμως μόλις μόνο μία κεφαλιά του Ορμπάν στο 41' ήταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα στο πρώτο μέρος, ενώ μέχρι το 70ο λεπτό δεν είχε γίνει απολύτος τίποτα και στην επανάληψη.

Εκεί όλο το γήπεδο πάγωσε όταν ο Βάργκας έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος, ο επιθετικός των Ούγγρων έφυγε με φορείο και παραβάν από το γήπεδο και πλέον αναμένονται νέα του. Από εκεί και μετά οι δύο ομάδες έκαναν όσες ευκαιρίες δεν είχαν στα υπόλοιπα λεπτά.

Η Ουγγαρία... χτύπησε την πόρτα του Γκαν τρεις φορές με τους Σάφερ, Σομποζλάι και Τσόμποθ να βλέπουν το τερματοφύλακα της Σκωτίας, αλλά και το δοκάρι να κρατάνε το μηδέν. Όλα ώσπου ήρθε ο Τσόμποθ στην τελευταία φάση και στο 110' νίκησε τον Σκωτσέζο τερματοφύλακα και πλέον οι Μαγυάροι έχουν μία μηδαμινή ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro.

Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share