Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Η καρδιά της Πρωταθλήτριας έστειλε την Κροατία σπίτι της στο 90+8'! (videos)

Στην κυριολεξία στη τελευταία φάση του αγώνα!

25 Ιουνίου 2024 00:04
Euro 2024: Η καρδιά της Πρωταθλήτριας έστειλε την Κροατία σπίτι της στο 90+8'! (videos)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο Ζακάνι έγινε... ήρωας για την Ιταλία, αφού με έκανε γκολ στο 90+8' έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και την πρόκριση στους «16». Την ίδια ώρα η Κροατία έμεινε εκτός διοργάνωσης, αφού τερμάτισαν στην τρίτη θέση με μόλις δύο βαθμούς.

Απίθανα πράγματα έγιναν στη Λειψία. Η Ιταλία με ένα γκολ στο 90+8' «ξέρανε» την Κροατία και με την ισοπαλία (1-1) πήρε την πρόκριση στους «16» του Euro.

Στην αρχή η Κροατία μπήκε δυναμικά χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Σούσιτς που έκανε μια... οβίδα εκτός περιοχής, αλλά ο Ντοναρούμα είπε «όχι». Στη συνέχεια όμως η «Σκουάντρα Ατζούρα» ισορρόπησε και έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Αρχικά στο 21' ο Ρετέγκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω και έξι λεπτά μετά ο Λιβάκοβιτς έκανε μια τρομερή απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπαστόνι. Στο 36' ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε και πάλι απάντηση σε διαγώνιο σουτ του Πελεγκρίνι. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου όμως οι Κροάτες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Ντοναρούμα.

Στο δεύτερο μέρος η Κροατία μπήκε δυναμικά και στο 54' κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο ο Ντοναρούμα «νίκησε» τον Μόντριτς. Δύο λεπτά μετά όμως, ο αρχηγός της Κροατίας εξιλεώθηκε ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Μπούντιμιρ έκανε ένα πλασέ, ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε και ο Μόντριτς στο ριμπάουντ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ η Ιταλία αύξησε την πίεσή τους, αλλά η αμυντική λειτουργία των Κροατών ήταν εξαιρετική και δεν άφηνε τους παίκτες του Σπαλέτι να πλησιάσουν την περιοχή με ευκολία. Στο 90+8' όμως ο Ζακάνι με μια γκολάρα... ξέρανε την Κροατία και έστειλε την Ιταλία στους «16».

Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς - Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ - Μόντριτς (80' Μάγερ), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (70' Ιβάνουσετς) - Σούτσιτς (70' Πέρισιτς), Πάσαλιτς (46' Μπούντιμιρ), Κράμαριτς (90' Γιουράνοβιτς)
Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα - Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81' Τζακάνι) - Μπαρέλα, Ζορζίνιο (Φατζόλι) - Ρασπαντόρι, Πελεγκρίνι (46' Φρατέζι), Ντιμάρκο (57' Κιέζα) - Ρετέγκι.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share