Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Αλύγιστοι Δανοί κέρδισαν την πρόκριση - Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σερβία (video)

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

26 Ιουνίου 2024 00:20
Euro 2024: Αλύγιστοι Δανοί κέρδισαν την πρόκριση - Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σερβία (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Euro 2024: Στο 0-0 έμειναν η Δανία με τη Σερβία στο Μόναχο για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου, με τις δύο ομάδες να έχουν βρει δίχτυα από μία φορά, αλλά τα γκολ να μην μετράνε.

Μία ισοπαλία από την οποία βγήκαν κερδισμένοι οι Δανοί, που πήραν το εισιτήριο για τους "16" του Euro 2024. Έτσι, η Δανία πέτυχε μία ιστορική πρόκριση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε σε νοκ-άουτ του Euro για δεύτερη σερί φορά.

Δείτε επίσης: Euro 2024: Τεράστια πρόκριση για τους Σλοβένους - Κρατάνε μόνο την πρωτιά οι… χλιαροί Άγγλοι (video)

Μία απειλητική Δανία και μία Σερβία με μία τελική

Η Δανία κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, είχε την κατοχή, ενώ η Σερβία δεν βρήκε τους χώρους για να δημιουργήσει πρόβλημα στους Δανούς και να απειλήσει τον Σμάιχελ, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με μία τελική.

Στην πρώτη τελική στο ματς, η Δανία απείλησε με τον Έρικσεν μόλις στο 5', με τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να εκτελεί το φάουλ με συρτό σουτ, τον Βιντ να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει, αλλά τον Ραΐκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ απείλησε μέσα σε πέντε λεπτά δύο φορές. Αρχικά, στο 16' Μπα έπιασε τη σέντρα του Μπάλε, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 21' ο Έρικσεν δοκίμασε το σουτ, με τον Ραΐκοβιτς να αποκρούσει, διώχνοντας με τα δάχτυλα και παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 23' ο Έρικσεν με εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής έδειξε φάουλ του Βιντ πάνω στον τερματοφύλακα της Σερβίας, με το γκολ να μην μετράει.

Η Δανία συνέχισε να πιέζει, αλλά ούτε το σουτ του Βιντ στο 39', που πέρασε άουτ, ούτε κι εκείνο του Έρικσεν στο 42 ανησύχησε τον Ραΐκοβιτς.

Η Σερβία βρήκε δίχτυα, αλλά ο Γιόβιτς ήταν οφσάιντ

Ακόμα πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Δανία, όμως η Σερβία ήταν εκείνη που στο 54' βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Ο Γιόβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Σέρβων, έκανε το γύρισμα κι ο Βέστεργκααρντ την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο επιθετικός της Μίλαν ήταν προωθημένος.

Οι Σέρβοι είχαν επίσης, μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 0-1 στο 81'. Ο Βλάχοβιτς μπήκε στην περιοχή έδωσε πίσω στον Μίτροβιτς κι εκείνος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Σμάιχελ.

Η πίεση συνεχίστηκε, με τον Τάντιτς να κάνει το πλασέ στο 90+3', αλλά ο Σμάιχελ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε άνετα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, αλλά και το 0-0 στο ματς.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77' Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77' Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88' Πόουλσεν), Βιντ (46' Σκοβ Όλσεν), Χέιλουντ (59' Ντόλμπεργκ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73' Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67' Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46' Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46' Τάντιτς), Λούκιτς (87' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μίτροβιτς.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share