Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Τουρνουά «Ακρόπολις»: Με «100άρα», ορεξάτο Γιάννη και ωραίο μπάσκετ πριν το Προ-ολυμπιακό η Εθνική (video)

Χάθηκε η μπάλα και η «Επίσημη Αγαπημένη» πάει με ψυχολογία στα κρίσιμα

27 Ιουνίου 2024 21:51
Τουρνουά «Ακρόπολις»: Με «100άρα», ορεξάτο Γιάννη και ωραίο μπάσκετ πριν το Προ-ολυμπιακό η Εθνική (video)
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Το τρίτο και τελευταίο φιλικό στον δρόμο προς το προολυμπιακό τουρνουά (2-7/7), ήταν κάτι σαν... παράσταση για τους 10 χιλιάδες φίλους του μπάσκετ και του αθλητισμού που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Παράσταση γιατί η Εθνική ήταν για πρώτη φορά φέτος πλήρης, παράσταση γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε για πρώτη φορά μετά από δυόμιση μήνες, παράσταση γιατί οι Μπαχάμες δεν είχαν ενεργούς τους Έρικ Γκόρντον - Ντιάντρε Έιτον, είχαν όμως τον Μπάντι Χιλντ και τον 18χρονο highflyer Βι Τζέι Έτζκομπ.

Το σκορ (νίκη της Ελλάδας με 102-75) πραγματικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Σημασία είχε η νέα καλή εμφάνιση της Εθνικής που έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, με καλές συνεργασίες, με συνέπεια στην άμυνα, με ισορροπία και με συνδυασμό θεάματος και ουσίας. Και με 38 ασίστ για τα 35 καλάθια της!

Εκπληκτικός Καλάθης (7 πόντοι, 11 ασίστ), Γιάννης (14 πόντοι, 5/6 δίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Μήτογλου (18 πόντοι) ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, μαζί με τον Παπανικολάου (14 πόντοι) σε μία βραδιά που πάντως θα ξεχαστεί άμεσα καθώς οι Μπαχάμες δεν ήταν ανταγωνιστικές, όσο κι αν έκαναν την προσπάθειά τους.

Δείτε επίσης: Euro 2024: Αυτά είναι τα ζευγάρια της Φάσης των «16» και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Ο αγώνας

Με τον Αντετοκούνμπο να καρφώνει ξανά και ξανά από εκπληκτικές συνεργασίες με τους κοντούς. η Ελλάδα πήρε από νωρίς το προβάδισμα (13-8 στο 4') και δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι. Ο Σπανούλης άλλαζε πρόσωπα και σχήματα, ο Τολιόπουλος κι ο Μήτογλου κράτησαν την Εθνική σε απόσταση (25-15 στο 9') με τον coach να βλέπει 8/10 δίποντα και 2/5 τρίποντα στο φινάλε της περιόδου μαζί με 12 ασίστ για δύο λάθη.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της δεύτερης, με τον Σπανούλη να κρατάει πολύ τον Γιάννη στο ματς και την άμυνα να λειτουργεί εξαιρετικά. Η Ελλάδα έψαχνε συνεχώς το ανοιχτό γήπεδο, οι Μπαχάμες προσπαθούσαν απλώς να μείνουν κοντά, αλλά χωρίς τους Γκόρντον - Έιτον δεν είχαν αρκετό βάθος για να δείξουν ανταγωνιστικό πρόσωπο. Στο 46-34 του ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε 16 ασίστ για 14 καλάθια (!), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 2/18 τρίποντα.

Ο Σπανούλης άνοιξε το δεύτερο μέρος με την πρώτη πεντάδα, ο Καλάθης έφτιαχνε, ο Γιάννης μοίραζε κι αυτός, ο Μήτογλου κι ο Παπανικολάου εκτελούσαν και το 65-43 στο 25' δεν άφηνε στις Μπαχάμες περιθώρια να ελπίζουν σε κάτι ιδιαίτερο. Και πράγματι, χωρίς τους δύο αστέρες τους οι φιλοξενούμενοι υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά.

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, το μόνο που ήθελαν οι δύο προπονητές ήταν να βγουν από τη διαδικασία χωρίς προβλήματα. Το κατάφεραν και σκέφτονται πλέον τα προολυμπιακά τουρνουά, οι μεν του Πειραιά, οι δε της Βαλένθια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Μαγκλογιάννης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-28, 34-46, 50-77, 75-102

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share