Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Ιπτάμενος Εμμανουήλ Καραλής: Πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5,93μ. (video)

Το 'πε και το 'κανε!

29 Ιουνίου 2024 22:01
Ιπτάμενος Εμμανουήλ Καραλής: Πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5,93μ. (video)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Εκπλήρωσε την υπόσχεσή του ο Εμμανουήλ Καραλής, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ των ανδρών, στην πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου στον Βόλο.

Λίγες ημέρες μετά το 5.92μ, ο δευτεραθλητής Ευρώπης χρειάστηκε έξι άλματα για να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, πετυχαίνοντας άλμα στα 5.93μ.

Ξεκινώντας από τα 5.40μ, ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του. Συνέχισε με άνεση, περνώντας με την πρώτη το 5.62μ και το 5.72μ. Μόνος του πλέον στον αγώνα, έβαλε τον πήχη στα 5.93μ, ύψος που ξεπερνάει το προηγούμενο ρεκόρ του. Με τη δεύτερη προσπάθεια, ο Καραλής πανηγύρισε ένα ακόμα άλμα θρίαμβου, γράφοντας και πάλι ιστορία στο ελληνικό επί κοντώ.

Αυτή η νέα νίκη αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος οδεύει με φόρα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με το 5.93μ ο Εμμανουήλ Καραλής είναι αυτή τη στιγμή στο Νο4 του κόσμου πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) που έχει 6.24μ, τον Έρνεστ Ομπιένα (Φιλιππίνες) που έχει 5.97μ και τον Τιμπό Κολέ (Γαλλία) που πριν 10 μέρες πήδηξε 5.95μ.

Μετά το νέο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε και πάλη τον πήχη στα 6 μέτρα, τα οποία φάνηκε ότι τα έχει παρά τις αποτυχημένες του προσπάθειιες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share