Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Euro 2024: Στα προημιτελικά η Γερμανία, ξεπέρασε το εμπόδιο της Δανίας (video)

Η «οικοδέσποινα» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε το εισιτήριο για τους «8»

30 Ιουνίου 2024 00:31
Euro 2024: Στα προημιτελικά η Γερμανία, ξεπέρασε το εμπόδιο της Δανίας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024 πήρε η Γερμανία, καταφέρνοντας νίκη απέναντι στη Δανία, με σκορ 2-0, στο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16».

Η «οικοδέσποινα» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιβλήθηκε των Σκανδιναβών και πήρε το εισιτήριο για τους «8» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Νωρίτερα, Εκτός Euro οι πρωταθλητές Ιταλοί - Τους «τελείωσαν» οι σαρωτικοί Ελβετοί (video)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά στο 35ο λεπτό, μόλις ο διαιτητής του ματς, Μάικλ Όλιβερ αντιλήφθηκε να πέφτουν κεραυνοί.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφερε να ανοίξει γρήγορα το σκορ, λόγω της εκπληκτικής παρουσίας του Σμάιχελ.

Στο 4ο λεπτό ο Σλότερμπεκ σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Όλιβερ έχει σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ της Δανίας, ο οποίος στη συνέχεια έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο σουτ του Κίμιχ (7′) έξω από την περιοχή, την κεφαλιά του Σλότερμπεκ (8′) και το κοντινό πλασέ του Χάβερτς (11′).

Στο 45′ η Δανία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο Ντιλέινι έφυγε στην αντεπίθεση μετά από δικό του κλέψιμο και βρήκε τον Χόιλουντ, ο οποίος έμεινε μόνος με τον Νόιερ και προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα από πάνω του, με τον Γερμανό γκολκίπερ όμως να σώζει την εστία του.

Στο 48′ ο Γιόακιμ Άντερσεν εκμεταλλεύτηκε τις καραμπόλες στην περιοχή της Γερμανίας και έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα καταλογίστηκε με τσεκάρισμα από το VAR πέναλτι υπέρ των «πάντσερ» για το χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή ο Γιόακιμ Άντερσεν.

Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Χάβερτς, ο οποίος νίκησε τον Σμάιχελ, δίνοντας το προβάδισμα στους «οικοδεσπότες».

Στο 68′ οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μουσιάλα να τροφοδοτείται εξαιρετικά από τον Σλότερμπεκ, με τον άσο της Μπάγερν να νικά με ωραίο πλασέ τον Σμάιχελ, που δεν βγήκε όσο θα έπρεπε και είδε την εστία του να παραβιάζεται και πάλι.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share