Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Euro 2024: Νίκη θρίλερ για την Πορτογαλία στο ματς με τη Σλοβενία - Ήρωας ο Ντιόγκο Κόστα (video)

Τα έπιασε όλα από τα 11 βήματα και έστειλε την ομάδα στους «8» της διοργάνωσης

2 Ιουλίου 2024 00:57
Euro 2024: Νίκη θρίλερ για την Πορτογαλία στο ματς με τη Σλοβενία - Ήρωας ο Ντιόγκο Κόστα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρατώντας ανέπαφη την εστία του ο Ντιόγκο Κόστα με τρεις αποκρούσεις στα πέναλτι του αγώνα με τη Σλοβενία, η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με 3-0 από τα 11 βήματα, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και παράτασης, κλείνοντας ραντεβού με τη Γαλλία στους προημιτελικούς του Euro 2024.

Έχοντας και τον τίτλο του φαβορί, οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πιέσουν για το γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να πετύχουν στο 13′ είτε με τον Ρονάλντο είτε με τον Μπρούνο Φερνάντες, μετά τη σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα, κανείς εκ των δύο όμως δεν τα κατάφερε.

Έτσι, οι Σλοβένοι άρχισαν σιγά-σιγά να ισορροπούν την κατάσταση στα επόμενα λεπτά, βγάζοντας την Πορτογαλία από τον ρυθμό της. Αποτέλεσμα; Τα λεπτά περνούσαν με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να επιτίθεται χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, την ίδια ώρα που ο Ρονάλντο αντιδρούσε έντονα σε οτιδήποτε γινόταν αφού ήταν φανερό ότι ήθελε πολύ να σκοράρει.

Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στο 34′ με την ωραία εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τη Σλοβενία να προσπαθεί στη συνέχεια να «χτυπήσει» στην κόντρα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι.

Δείτε επίσης: Euro 2024: Στους «8» με αυτογκόλ η Γαλλία, της... σέρβιρε τη νίκη το Βέλγιο (video)

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, στο 45’+2′ συγκεκριμένα, η Πορτογαλία άγγιξε το γκολ με το συρτό σουτ του Παλίνια αλλά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.

Στο β’ μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τους Ίβηρες να παίρνουν φάουλ σε καλή θέση στο 55′ αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεση του Ρονάλντο, για να έρθει στη συνέχεια η φάση του 61ου λεπτού, όταν ο Σέσκο έφυγε στην αντεπίθεση για τη Σλοβενία και απέφυγε τον Πέπε αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό και η ευκαιρία χάθηκε.

Το ματς, γενικά, δεν είχε καλό ρυθμό, όπως έχει συμβεί και με τα περισσότερα της διοργάνωσης ως τώρα, με συνέπεια ο χρόνος να κυλάει χωρίς να γίνεται τίποτα αξιόλογο, μέχρι που φτάσαμε στο 89ο λεπτό και το τετ α τετ του Ρονάλντο που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στους «8». Τελικά, όμως, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Όμπλακ και κατ’ επέκταση το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο CR7 είχε νέα, ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει αφού στο 103′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά το μαρκάρισμα του Ντρούκσιτς στον Ζότα. Ο Όμπλακ, όμως, είπε «όχι» στον Κριστιάνο στο 105′ και κράτησε το 0-0, το οποίο θα μπορούσε να γίνει 0-1 στο 115’…

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Πέπε έκανε μεγάλο λάθος και ο Σέσκο βγήκε τετ α τετ, ο Ντιόγκο Κόστα όμως κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Διαδικασία στην οποία ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ντιόγκο Κόστα με τρεις αποκρούσεις, με αποτέλεσμα η Πορτογαλία με 3-0 να περάσει στους «8».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share