ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 2-1: Ο Νους «έσπασε» το αήττητο σερί των «Αρκάδων» στο 92'
Οι Κρητικοί πατάνε γερά για το 5-8
![ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης AKTOR 2-1: Ο Νους «έσπασε» το αήττητο σερί των «Αρκάδων» στο 92'](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202502/e7a26b_podosfairo.jpg)
Ο ΟΦΗ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Αστέρα Τρίπολης AKTOR νικώντας τον με 2-1 στο 90'+2' για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League και εδραιώνει τη θέση του στη μάχη για τα playoffs 5-8.
Το ματς
Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 60' με τον Σαλσέδο να πλασάρει από κοντά έπειτα από γύρισμα του Γκονζάλες από τα δεξιά.
Οι "Αρκάδες" όμως βρήκαν απάντηση, με τον Καλτσά να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 73' έπειτα από σέντρα του Ζουγκλή.
Η τελευταία λέξη όμως ανήκε στον ΟΦΗ, ο οποίος σκόραρε στο 90'+2' με κεφαλιά του Νους έπειτα από σέντρα του Νέιρα και πήρε μια σπουδαία νίκη.
Οι παίκτες του Ράσταβατς ανέβηκαν στην 7η θέση με 30 βαθμούς, στο -5 από τον 6ο Αστέρα AKTOR με τρεις αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε για τον ΟΦΗ στο 4ο λεπτό, όταν ο Φούντας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των "Αρκάδων" έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, όπως δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα.
Ο Έλληνας διεθνής είχε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία στο 12' όταν πλάσαρε ανενόχλητος με το αριστερό εντός περιοχής έπειτα από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Χατζηθοδωρίδη, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία.
Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 20', όταν ο Φούντας τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα με αριστερό πλασέ εκτός περιοχής.
Με την ίδια ενέργεια και διάθεση μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ. Στο 54' ο Νους έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό, από αριστερά, και ο Σαλσέδο πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς την εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο Φούντας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε με το αριστερό αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε δύσκολη επέμβαση, ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε "όχι" και στον Σαλσέδο στην εξέλιξη της φάσης.
Τελικά ο ΟΦΗ έκοψε τον γόρδιο δεσμό με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Φούντας έπαιξε κάθετα για τον Γκονζάλες, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Σαλσέδο με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς.
Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός - Αστέρας AKTOR 1-1: Οι Πειραιώτες τα βρήκαν «σκούρα» μπροστά στους ανθεκτικούς Αρκάδες
Οι "Αρκάδες" όμως έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν στο 73' με τον Καλτσά. Ο Ζουγκλής, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με το δεξί και ο έμπειρος κυνηγός με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Η... λύτρωση για τον ΟΦΗ ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Νέιρα να σεντράρει με το δεξί από αριστερά και τον Νους να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τους Κρητικούς να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
- ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (79' Λέουις), Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Καραχάλιος (71' Νέιρα), Ανδρούτσος, Φούντας (79' Ζανελάτο), Νους, Μπάκιτς, Σαλσίδο (84' Γιουνγκ).
- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Τσιντώτας, Καστάνιο, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο (63' Γκαρσία), Άλβαρες, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (63' Ζουγκλής), Τζανδάρης (73' Μουνιόθ), Ρέτζις (63' Τζοακίνι), Καλτσάς, Μακέντα.
Πηγή: Sport24