Sea Spice: Γνωρίστε τους fish gangstas της Γλυφάδας!

Με... θαλασσινή αύρα και ένα new age γαστρονομικό concept μας συστήθηκε το καινούριο project της ομάδας του Pere Ubu δίπλα στο αγαπημένο στέκι της οδού Κύπρου στη Γλυφάδα!
Ήδη με την πρώτη ματιά, το Sea Spice ξεχωρίζει με τον ultra chic χώρο του που αναμένεται να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στα νότια! Όσο για το μενού του; Αυτό είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο seafood με ένα πρωτοποριακό healthy twist και φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου chef Κώστα Τσίγκα!
To νέο αυτό sea food bar - restaurant με motto του “ fish gangstas” μας υποδέχεται σε ένα all time classic σκηνικό με ανατρεπτική άποψη και cool χαρακτήρα, ενώ στο χώρο δεσπόζει το επιβλητικό μαρμάρινο μπαρ που καταλήγει δυναμικά στο άνοιγμα της open space κουζίνας, συνδέοντας οπτικά την ζώνη του outdoor dining με τον ζωντανό χώρο της προετοιμασίας των θαλασσινών εδεσμάτων.
Πάνω στον carrara arrabescato πάγκο της μπάρας, τα μπρούτζινα abat - jours του Bert Frank δημιουργούν με την χρυσή λάμψη τους μνήμες άλλων δεκαετιών, κάτω από τους δεκάδες λαμπτήρες της οροφής, που έχουν τοποθετηθεί σε παράταξη, έτοιμοι, να σημάνουν την γιορτή. Η ψάθα, το βαθύ blue - petrol του ωκεανού μαζί με το λευκό στους τοίχους, οι μπρούτζινες λεπτομέρειες και οι καθρεπτισμοί σε επιλεγμένα σημεία διαμορφώνουν μία σοφιστικέ, φρέσκια παλέτα. Η σπειροειδής σκάλα, στο κέντρο του χώρου,θυμίζει με την γλυπτική της παρουσία, την σκάλα στο εσωτερικό ενός yacht, ενώ μαρινιέρες και ψάθες έχουν ντύσει τις πλάτες των καθισμάτων, δίνοντας ένα nautic τόνο. Υπερμεγέθεις κέντιες και μπανανιές στέκουν στις γωνίες του χώρου δημιουργώντας με τα φυλλώματα τους ένα jungle καλοκαιρινό feeling.
Την ίδια στιγμή, η κάρτα του καταφέρνει να ιντριγκάρει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με προτάσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και ενσωματώνουν ιδανικά φρέσκα λαχανικά, πολλά από τα οποία μάλιστα καλλιεργούν οι ίδιοι! Οι φρέσκες πρώτες ύλες που βγαίνουν από τον βυθό μεταμορφώνονται σε πιάτα με ethnic touch και μια φιλοσοφία που παρουσιάζει αρμονικά γευστικά στοιχεία από την Ανατολή και τη Δύση όπως για παράδειγμα τα μύδια που θα τα δοκιμάσετε τόσο στην ισπανική τους εκδοχή αλλά και σε μια asian εναλλακτική με γάλα καρύδας! Για τους λάτρεις του είδους must taste και οι raw προτάσεις τύπου sashimi, ενώ όσοι δεν αποχωρίζονται το κρέας, στο μενού φιγουράρουν και δύο steaks κι αυτά όμως με seafood πινελιές αφού “παντρεύονται” ιδανικά με μύδια και χτένια!
Αυτό όμως που κάνει πραγματικά ξεχωριστά τα πιάτα του Kώστα Τσίγκα, είναι η φιλοσοφία τους, που ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες βιωσιμότητας στις πρώτες ύλες, γι΄αυτό άλλωστε απουσιάζουν εδέσματα όπως οι αχινοί και οι πετροσωλήνες αλλά και η επιμονή του να παρουσιάζει υγιεινές προτάσεις!
Όλα αυτά θα τα συνδυάσετε με exclusive ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα που δύσκολα θα βρείτε αλλού, αλλά και house cocktails για το απόλυτο food pairing, ενώ καθώς η ώρα περνάει η ατμόσφαιρα γίνεται χορευτική με ξένες και ελληνικές επιλογές από τα 70's μέχρι και σήμερα δίνοντας ένα party mood!
Info: Καθημερινά 18:00-02:00. Kύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 212 1054489 ΦΒ Seaspiceglyfada
Δείτε πιάτα και κοκτέιλ του μαγαζιού στο gallery του Athensmagazine.gr που ακολουθεί!