Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025

Συνάντηση γευσιγνωσίας για τους λάτρεις του τυριού

Στις 13 Μαρτίου στον φιλόξενο χώρο της Oenos&co στην Καλλιθέα

5 Μαρτίου 2024 15:46
geusignwsia tyriwn

Στην συνάντηση Cheese Special μιλάμε για τον υπέροχο κόσμο των τυριών, τις διάφορες κατηγορίες, τις προελεύσεις και τους τρόπους παρασκευής τους. Δοκιμάζουμε 12 ξεχωριστά τυριά από την Κεντρική Ευρώπη και την Ελλάδα και τα βάζουμε "απέναντι" σε διαφορετικούς τύπους κρασιού, μπίρας και αποστάγματος, ανακαλύπτοντας στην πράξη τους ιδανικούς συνδυασμούς.

Η συνάντηση γευσιγνωσίας γίνεται την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 19:00, έχει διάρκεια 2,5 ωρών, με κόστος συμμετοχής 70 € και πραγματοποιείται στον φιλόξενο χώρο της Oenos&co (Σόλωνος 116, 17673) στην Καλλιθέα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για τη βέλτιστη εμπειρία των συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Πληροφορίες:

Συζητάμε για τα βασικά είδη τυριού, τις προελεύσεις τους και τις παραδόσεις που τα συνοδεύουν. Δοκιμάζουμε 12 αντιπροσωπευτικά τυριά από 6 βασικές κατηγορίες από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα και βλέπουμε τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειές τους. Παράλληλα, κάνουμε συνδυασμούς με 4 διαφορετικά στιλ κρασιού, 2 διαφορετικούς τύπους μπίρας και 1 ουίσκι και ανακαλύπτουμε ταιριάσματα που δημιουργούν νέες γευστικές εμπειρίες. Τα τυριά έχουν επιλεχθεί με φροντίδα, παρέα με τον συνεργάτη της Oenos&co, Provence Deli.

 

Γεύση

Share