Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Κέικ σοκολάτας στο air fryer: Αφράτο και λαχταριστό, έτοιμο στο τσακ μπαμ

«Γευστικός» παράδεισος!

31 Μαΐου 2024 11:50
Κέικ σοκολάτας στο air fryer: Αφράτο και λαχταριστό, έτοιμο στο τσακ μπαμ
Unsplash
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει να φτιάξουμε με λίγα και απλά βήματα το πιο αφράτο σπιτικό κέικ σοκολάτας στο air fryer! Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ για όσους έχουν φριτέζα αέρος!

Με την ευκαιρία, δείτε: Κοτόπουλο στο Air Fryer: Ζουμερό και πεντανόστιμο, εύκολα και γρήγορα (video)

Τι πρέπει να κάνετε:

Συστατικά

  • 2 αυγά, μεσαία
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 25 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. γάλα πλήρες
  • 60 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  Κέικ σοκολάτας στο air fryer
    Unsplash

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 150°C.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο.
  • Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει βράση το μείγμα.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το καυτό μείγμα στον κάδο του μίξερ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Περιχύνουμε το κέικ με τη λιωμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Περιχύνουμε και με τη λευκή κουβερτούρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share