Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Η τέχνη του κιμά: Θεσπέσια κεφτεδάκια τηγανητά στο Air Fryer

Συνταγή που γρήγορα θα γίνει η αγαπημένη σας!

12 Ιουνίου 2024 13:35
Η τέχνη του κιμά: Θεσπέσια κεφτεδάκια τηγανητά στο Air Fryer
Πηγή φωτογραφίας: iCooktoHeal
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας αρέσει να μαγειρεύετε; Σας προτείνουμε να φτιάξετε υπέροχα ζουμερά κεφτεδάκια τηγανισμένα τέλεια σε air fryer. Πρόκειται απλή και εύκολη συνταγή από το airfrying.gr που θα γίνει γρήγορα η αγαπημένη σας, καθώς ο κιμάς θα «λειώνει» στο στόμα σας.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε θεσπέσια κεφτεδάκια τηγανητά στο Air fryer

Συστατικά

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ντομάτα (στον τρίφτη)
  • ½ τμχ. κρεμμύδι (στο μπλέντερ)
  • ½ σκ. σκόρδο (λιωμένο)
  • ⅓ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ πιπέρι

Θεσπέσια κεφτεδάκια τηγανητά στο Air fryer
Κεφτεδάκια τηγανητά στο Air fryer

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ το κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  • Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 200 °C
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, προσπαθούμε όσο γίνεται να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  • Τοποθετούμε το πατάκι σιλικόνης στον κάδο του air fryer και βάζουμε σε μια στρώση τα κεφτεδάκια.
  • Προαιρετικά ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 185 °C και ψήνουμε για 14 λεπτά, ενδιάμεσα γυρίζουμε μια φορά τα κεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε και καλή απόλαυση!
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share