Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2025

Το φαγητό της καραντίνας: Πανεύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ντοματίνια

Λαχταριστό και εύκολο!

24 Δεκεμβρίου 2020 14:57
Το φαγητό της καραντίνας: Πανεύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ντοματίνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε μπελαλίδικα και χρονοβόρα φαγητά; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια πανεύκολη συνταγή με ζυμαρικά, τυριά, ντοματίνια και λίγα ακόμα υλικά. Φτιάξτε λοιπόν, το σουφλέ της... καραντίνας. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου.

Υλικά για 2 άτομα

  • 250γρ μίνι πένες ή φαρφάλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 15 ντοματίνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 200γρ τριμμένο τυρί (ρεγκάτο και γκούντα)
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα.
  • Τα ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στα ζυμαρικά, τη ρίγανη και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε όλο το μίγμα σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Σουφλέ: Δείτε μια ακόμα συνταγή με ψωμί του τοστ

Υλικά:

  • 2 κούπες ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες)
  • 1 κούπα ζαμπόν ή διάφορα αλλαντικά της αρεσκείας σας
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά

*προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγες πιπεριές, μανιτάρια, λουκάνικα, μπρόκολο και ό,τι άλλο λαχταράει η ψυχή σας

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώστε το πυρέξ που θα ψήσετε το σουφλέ σας και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά (όπως κάνετε το αλεύρι στη φόρμα του κέικ για να μην σας κολλήσει)
  2. Απλώστε, στον πάτο του πυρέξ φέτες του τοστ στριμωχτά και χωρίς να αφήνετε κανένα κενό. Πασπαλίστε με τυρί και αλλαντικά. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία άλλες δύο φορές, καλύπτοντας στο τέλος με φέτες του τοστ επίσης στριμωχτά.
  3. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και το αλάτι και περιχύστε το σουφλέ. Αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα βάλτε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180° C, στον αέρα.
  4. Πριν το βάλετε να ψηθεί πασπαλίστε το με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και ψήστε το για 30 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις φουσκώσει και μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.
 

Συνταγές

Share