Τραγανές τηγανητές πατάτες
Η αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων!

Φτιάξτε τραγανές τηγανητές πατάτες σε ελάχιστα λεπτά. Πρόκειται για μια συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε πατάτες, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.
Υλικά (2 - 4 μερίδες)
- 2 μεσαίες πατάτες Κύπρου
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε με ένα πίλερ τις πατάτες!
- Κόβουμε σε μακρόστενες και λεπτές λωρίδες τις πατάτες, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, πλένουμε 2-3 φορές, για να φύγει το περιττό άμυλο και στραγγίζουμε!
- Παράλληλα, βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες. Έτσι θα γίνουν τραγανές εξωτερικά από το καυτό λάδι!
- Βάζουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Μόλις πάρουν χρυσάφι χρώμα, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας στο κάτω μέρος!
- Βάζουμε αλάτι και ρίγανη πριν στεγνώσουν και ανακατεύουμε!
Πατάτες φούρνου: Το μυστικό των σεφ για να τις φτιάξετε πιο νόστιμες
Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει μικρά μυστικά για να κάνετε τις πατάτες φούρνου ακόμα πιο νόστιμες. Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα μυστικά;
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.
Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
Για τέλειες τηγανητές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.
Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση! Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και λαχανικά.