Προσοχή: Κάνουμε το πιο μεγάλο λάθος πριν καν βράσουμε τα μακαρόνια
Δώστε βάση

Τα μακαρόνια δεν είναι μόνο ένα αγαπημένο πιάτο, αλλά και αρκετά εύκολο στο μαγείρεμα, που όμως θέλει μεγάλη προσοχή, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα.
Τα λάθη μας, άλλωστε, δεν είναι λίγα στο βράσιμο των ζυμαρικών. Κι ένα από αυτά, μάλιστα, εντοπίζεται πριν καν βράσουμε τα μακαρόνια, επιλέγοντας τα... σύνεργα, μεταξύ των σωστών βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Δώστε βάση στην κατσαρόλα και το νερό
Η μαγειρική είναι χημεία. Και το βράσιμο των μακαρονιών ομοίως. Μη διαλέγετε μικρά κατσαρολάκια και τα φορτώνετε με μια δεξαμενή νερό κι άπειρα μακαρόνια. Υπολογίστε το μέγεθος του κατσαρολικού σας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα φάει.
Το ίδιο θα κάνετε και με τα μακαρόνια σας. Το νερό θα φτάνει λίγο πάνω από τη μέση της κατσαρόλας σας. Αν το ακολουθήσετε αυτό, δε θα χρειαστεί να συμπληρώνετε νερό σε άβραστα μακαρόνια, ούτε θα ξεχειλίζει η κατσαρόλα σας...