Σκέτη κόλαση! Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα
Απόλαυση στο κόκκινο!
20 Δεκεμβρίου 2021
11:25

Η μείξη σοκολάτας με καφέ είναι ένας από τους πιο ακαταμάχητους συνδυασμούς. Όπως ακαταμάχητο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα. Αν δεν σας αρέσει ο καφές στο γλυκό, τότε δοκιμάστε ένα πιο κλασικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα.
Υλικά
- 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
- 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
- 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
- 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
- 50 γρ, ζάχαρη άχνη
- 25 γρ, κουβερτούρα γάλακτος
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
- Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
- Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.