Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Δοκιμάστε το!
14 Ιανουαρίου 2022
11:01

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1 βανίλια
- 30 γρ. κακάο
- Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- χυμό 1/2 λεμονιού
Για την καραμέλα
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλα(86γρ.)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (χρειαζόμαστε το μισό)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
- Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Συναρμολογούμε:
- Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
- Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
- Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.