Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2025

Λαχταριστά νηστίσιμα ντόνατς φούρνου με γάλα αμυγδάλου

Η απόλυτη λιχουδιά για τη νηστεία

23 Μαρτίου 2022 11:43
Λαχταριστά νηστίσιμα ντόνατς φούρνου με γάλα αμυγδάλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντανόστιμα ντόνατς φούρνου με γάλα αμυγδάλου και ελαιόλαδο! Το απόλυτο σνακ για να δώσετε γεύση στη νηστεία σας. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κλασικά ντόνατς. Είναι το ίδιο νόστιμα και παράλληλα ελαφριά, όπως αυτό το επιδόρπιο ψυγείου με 5 υλικά.

Υλικά

  • 730 γρ. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
  • 150 γρ. Ζαχαρη
  • 2 Βανίλιες
  • 400 γρ. Γάλα Αμυγδάλου
  • 9 γρ. Ξερή Μαγιά
  • 50 γρ. Ελαιολαδο

Για το άλειμμα

Λίγο ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

  • Γάλα Αμυγδάλου Λίγο
  • Ζαχαρη Αρκετή

Λαχταριστά νηστίσιμα ντόνατς φούρνου με γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , το ελαιόλαδο , την ξηρή μαγιά , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε την ζάχαρη και το προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 c. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε την ζύμη στον φούρνο για να ξεκουραστεί η ζύμη για 1 ώρα. Κόβουμε την ζύμη σε μικρές μπαλίτσες των 100 γραμμαρίων και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40-50 λεπτά. Βουτάμε τα δάχτυλά μας σε ελαιόλαδο και κάνουμε τρύπα στην μέση σε κάθε μπαλίτσα.
  • Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 170 c. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αλείφουμε ένα ένα με γάλα αμυγδάλου και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
  • Μετά από 5 λεπτά τα αλείφουμε ξανά με γάλα αμυγδάλου και τα βουτάμε μέσα στην ζάχαρη. Τα πιο νόστιμα και αφράτα νηστίσιμα donuts είναι έτοιμα τα απολαύστε !! Μικροί και μεγάλοι θα σας ζητάνε συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!
 

Συνταγές

Share