Τυρόπιτα «φωλιά»: Λαχταριστή και απλή συνταγή με αρσενικό Νάξου και άλλα 2 τυριά-έκπληξη
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα - φωλιά με αρσενικό Νάξου, φέτα, ανθότυρο, μπεσαμέλ και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα τυριών.
Υλικά (8 μερίδες)
- 8 φύλλα χωριάτικα για πίτες
- 300 γρ ανθότυρο
- 200 γρ. φέτα
- 200 Γρ αρσενικό Νάξου χλωρό ή καλή γραβιέρα
- 2 αβγά
- Ελαιόλαδο
- 500 γρ γάλα
- 1 1/2 φακελάκι έτοιμο μείγμα για μπεσαμέλ
Εκτέλεση
- Στρώνουμε δυο φύλλα στο ταψί μας και τα υπόλοιπα 6 τα κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες και τα τσαλακώνουμε στο χέρι μας να γίνουν σαν μικρές μπάλες και βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη και καλύπτουμε όλο το ταψί και περιχύνουνε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.
- Σε βαθύ σκεύος φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με το 1/2 γάλα, κατόπιν βάζουμε τα τυριά, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά γίνει μια ωραία γέμιση....
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ρίχνουμε την γέμιση από πάνω και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά.
Τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο
Το Athensmagazine.gr βρήκε μια συνταγή για νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για πεντανόστιμη και γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
- 120 ml γάλα
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
- Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Πηγή: daddy-cool.gr