Μειώστε τις θερμίδες των μακαρονιών σας στο μισό με αυτό το μαγειρικό κολπάκι
Θα μας θυμηθείτε!

Τα ζυμαρικά είναι πραγματικά από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο.
Μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους, αποτελούν το ιδανικό κυρίως πιάτο και τέλειο συνοδευτικό. Εχουν, όμως, ένα κακό: Παχαίνουν. Και αυτό αποτελεί πραγματικά πρόβλημα.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC υπάρχει ένα … τρικ που τα κάνει ένα λιγότερο παχυντικό πιάτο. Τι μπορεί κανείς λοιπόν να κάνει για να μην παχαίνουν τα μακαρόνια; Να τα τρώει ξαναζεσταμένα.
Τα μακαρόνια είναι υδατάνθρακες οι οποίοι όταν μεταβολίζονται εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, όταν παγώσουν αλλάζει η χημική τους δομή σε «ανθεκτικό άμυλο» (resistant starch). Και έτσι τα μακαρόνια γίνονται λιγότερο παχυντικά καθώς η γλυκόζη που απελευθερώνουν τα ανθεκτικά άμυλα είναι πολύ πιο ελεγχόμενη. Ουσιαστικά αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα κατά 50% λιγότερο σε σχέση με τα ζεστά και αχνιστά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μακαρόνια στον φούρνο με φέτα, ντομάτα και βασιλικό.
Τέλος, τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια ο οργανισμός μας τα αντιμετωπίζει περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδατάνθρακες.