Κοτόπουλο στο φούρνο με special μυστικό για πατάτες που λιώνουν στο στόμα
Μην το χάσετε!
28 Νοεμβρίου 2022
13:51

Ένα από τα κλασικότερα σπιτικά φαγητά που στολίζουν εβδομαδιάια το οικογενειακό τραπέζι είναι φυσικά το κοτόπουλο με τις πατάτες.
Δείτε ποια παρτίδα κοτόπουλου αποσύρθηκε από τα σούπερμαρκετ
Η μαγεία κρύβεται στο σωστό μαρινάρισμα αλλά και στο σωστό ψήσιμο της πατάτας έτσι ώστε να πάρει από την μυρωδιά και το ζουμί του κρέατος και να λιώνει ταυτόχρονα στο στόμα. Ακούγεται καταπληκτικό! Πάμε να δούμε πώς θα το πετύχουμε.
Υλικά για το κοτόπουλο:
- 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 2 πατάτες, 800γρ. περίπου
- 1 φλ. ντοματίνια
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι ή ένα κουταλάκι αποξηραμένο
- ½ φλ. νερό
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πατάτες γύρω – γύρω από το κοτόπουλο.
- Βάζουμε στο μπολ, τα ντοματίνια, τα σκόρδα και ανακατεύετε.
- Τα βάζουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το θυμάρι.
- Ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Πηγή: εδώ