Οδηγίες για να βγει το κοτόπουλο στον φούρνο σαν σούβλας
Υλικά
– 1 κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 2 κιλά
– 1 κουτάκι μπύρας (330ml)
– 2 κουταλιές μπάρμπεκιου σος
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
– 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
– 1 κουταλιά μπούκοβο
– 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι
– 1 κουταλάκι κύμινο
– 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
– Αλάτι και πιπέρι
– 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
– Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
– Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
– Ανακατεύουμε λίγο από το ελαιόλαδο με την μπάρμπεκιου σος και αλείφουμε το κοτόπουλο καλά
– Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο τρίβοντας καλά να καλυφθεί όλη η πέτσα του πουλερικού
– Ανοίγουμε την μπίρα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα περίπου στο ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες να ψηθούν με το κοτόπουλο).
– Στήνουμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι μπίρας, με τρόπο που να φαίνεται σαν να στέκει όρθιο. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και στο φούρνο
– Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10’ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα.