Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2025

«Ονειρική» συνταγή από Βασίλη Καλλίδη: Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και τέσσερα τυριά!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

8 Μαΐου 2023 09:27
«Ονειρική» συνταγή από Βασίλη Καλλίδη: Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και τέσσερα τυριά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια «ονειρική» συνταγή για τυρόπιτα μοιράστηκε ο Βασίλης Καλλίδης, η οποία έχει τραγανό φύλλο και φτιάχνεται με τέσσερα τυριά.

Ο γνωστός σεφ όλα αυτά τα χρόνια τους «τρελαίνει» όλους με τη μαγειρική του. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή του για πεντανόστιμα μπιφτέκια.

Υλικά:

  • 2 πακέτα φύλλο κουρού
  • 200 γρ φέτα
  • 150 γρ κεφαλοτύρι
  • 150 γρ γραβιέρα
  • 150 γρ κασέρι
  • 2 αυγά
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτάκι σόδα
  • 1/2 φλ βούτυρο
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Απλώνουμε τα δύο φύλλα σε ένα ταψί και από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα δυο φύλλα. Ραντίζουμε με το μισό κουτάκι σόδα, αλείφουμε με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 35 λεπτά, στον αέρα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Τυρόπιτα της τεμπέλας: Εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Κάποιες φορές δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση να μαγειρέψουμε. Γι΄αυτό και ψάχνουμε εύκολες συνταγές όπως αυτή την τυρόπιτα της τεμπέλας που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να φτιάξετε την απολαυστική τραγανή πίτα που «μυρίζει» σπιτική θαλπωρή.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • ½ ποτηριού λάδι
  • ½ ποτηριού γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 350γρ φέτα
  • 150γρ ανθότυρο
  • 250γρ κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα) τριμμένο
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπωλ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μίγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

Συνταγές

Share