Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2025

Κεφτεδάκια από αρακά: 2 υλικά αρκούν - Το τρόφιμο αντί της φρυγανιάς που τα «απογειώνει»

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

19 Ιουνίου 2023 10:54
Κεφτεδάκια από αρακά: 2 υλικά αρκούν - Το τρόφιμο αντί της φρυγανιάς που τα «απογειώνει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε φάει ποτέ κεφτεδάκια από αρακά; Αν όχι, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τους δώσετε μια ευκαιρία, καθώς είναι μια πολύ εύκολη συνταγή με μόλις 2 υλικά. Ποιο τρόφιμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί της φρυγανιάς για να «απογειώσει» το πιάτο μας;

Τα βασικά υλικά λοιπόν για τους πιο εύκολους αρακοκεφτέδες είναι ο αρακάς και η πατάτα. Εκτός από αυτά θα χρειαστείτε, εννοείται, μερικά μπαχαρικά για να κάνετε πιο νόστιμους τους κεφτέδες σας και ελάχιστο ελαιόλαδο. Με την ευκαιρία, αν σας αρέσουν τα τραγανά κεφτεδάκια, αυτό είναι το κόλπο με το λάδι που πρέπει να ξέρετε.

Υλικά

  • 1 φλ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • αλάτι

για τον χυλό

  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. νερό

για τη φρυγανιά

  • 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • κουρκουμάς

Κεφτεδάκια από αρακά

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βράζοντας την πατάτα σας. Καθαρίστε την και κόψτε την σε μικρά κυβάκια για να βράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.

Μόλις βράσει η πατάτα ρίξτε την μαζί με τον αρακά σε ένα τηγάνι μαζί με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι.

Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να ξεπαγώσει ο αρακάς ουσιαστικά.

Λιώστε με ένα πιρούνι ή με έναν πολτοποιητή τον αρακά και την πατάτα και αφήστε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε τα δύο μείγματα. Αν επιλέξετε να μην τα χρησιμοποιήσετε μπορείτε απλά να πλάσετε 8 κεφτέδες και να τους ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Διαφορετικά, αν επιλέξετε να κάνετε τη συνταγή όπως την έκανα και εγώ συνεχίστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό. Αφήστε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη φρυγανιά με το αλάτι, τη ρίγανη και τον κουρκουμά.

Βουτήξτε τον κάθε κεφτέ πρώτα στο μείγμα του αλευριού και έπειτα στο μείγμα της φρυγανιάς και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψί. Ψήστε όπως και παραπάνω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γυρίστε τους κεφτέδες σας.

Tips και αντικαταστάσεις

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χυλό που σας δίνω στην συνταγή παρακάτω και το μείγμα φρυγανιάς μπορείτε να μην το κάνετε. Ψήστε κανονικά τους κεφτέδες στον φούρνο χωρίς αυτά.

Αν επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε τότε σίγουρα μπορείτε αντί για φρυγανιά να χρησιμοποιήσετε κάποιον τριμμένο ξηρό καρπό.

 

Συνταγές

Share