Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025

«Πίνακας ζωγραφικής» στο πιάτο: Αριστουργηματικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα - Έτοιμο στο 10λεπτο!

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

28 Αυγούστου 2023 20:55
«Πίνακας ζωγραφικής» στο πιάτο: Αριστουργηματικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα - Έτοιμο στο 10λεπτο!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα γλυκά ψυγείου είναι ένα έδεσμα που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους και καταναλώνεται εύκολα όλες τις εποχές. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς την απόλυτη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και τραγανό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Αν πάλι, προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια λαχταριστή κασερόπιτα.

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κορνέ
  • Μεγάλο μπολ
  • Σκεύος 33x20x8 εκ

Υλικά

  • 380 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
  • 50 γρ άλειμμα μπισκότου για γαρνίρισμα
  • 3 μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα για γανρίρισμα

Για τη γέμιση:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά κρύα
  • 300 γρ κρέμα τυρί
  • 180 γρ άλειμμα μπισκότου
  • 1 κγ άχνη ζάχαρη προαιρετικά
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας να αφρατέψει.
  • Προσθέτω την κρέμα τυρί και συνεχίζω την ανάδευση.
  • Ρίχνω το άλειμμα μπισκότου και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Στρώνω στη σειρά τα μπισκότα στο σκεύος καλύπτοντας όλο τον πάτο του (αν χρειαστεί κόβω και μικρότερα κομμάτια να καλυφθούν τα κενά).
  • Απλώνω πάνω τους το 1/3 της γέμισης (μπορώ να το ζυγίσω αν θέλω ακρίβεια) και συνεχίζω με άλλες δυο στρώσεις μπισκότα – γέμιση (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορώ να τα χωρίσω σε δυο και να κάνω δυο στρώσεις από μπισκότο και γέμιση).
  • Βάζω τα 50 γρ άλειμμα σε ένα κορνέ (θα χρησιμοποιήσω τα 20 γρ από αυτά) με στρογγυλή μύτη και δημιουργώ ευθείες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς με διάστημα 2 εκ. μεταξύ τους.
  • Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι «τραβάω» ευθείες γραμμές ανά 3 εκ περίπου κάθετα από τις προηγούμενες.
  • Ενδιάμεσα στις παράλληλες γραμμές «τραβάω» πάλι παράλληλη αλλά με αντίθετη φορά τώρα.
  • Θρυμματίζω 3 μπισκότα και τα πασπαλίζω περιμετρικά στο γλυκό.
  • Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 5 ώρες πριν το κόψω για να το σερβίρω.

ΤΙΠ: Για να μην κολλάει το μαχαίρι όταν κόβω τα κομμάτια, το βουτάω σε νερό.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: paxxi.gr

 

Συνταγές

Share