«Ονειρικό» γλυκό ψυγείου: Έτοιμο στο 10λεπτό με 0% λιπαρά - «Κόλαση» σοκολάτας στο... ποτήρι!
Η «παραδεισένια» συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει ένα υγιεινό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και 0% λιπαρά. Θέλει 5 λεπτά προετοιμασία, 5 λεπτά μαγείρεμα και λίγη ώρα στο ψυγείο για να κρυώσει και να είναι έτοιμο για φάγωμα.
Παράλληλα, σας θυμίζουμε τη συνταγή για «φουριόζικο» γιαουρτογλυκό ψυγείου: Η πιο εύκολη συνταγή με πτι μπερ - Στο πιάτο σε 3'
Πώς να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου
Υλικά
- 300 γραμ. γιαούρτι 0% λιπαρά
- 60 γραμ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- ½ κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
- Για το γαρνίρισμα
- καρούλια σοκολάτας
Παρασκευή
- Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Διαβάστε το μυστικό μου για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα, είτε μαύρη είτε λευκή!
- Στο μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το κακάο, τον καφέ, την βανίλια, το σιρόπι και μαζί την λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Πως λιώνω κουβερτούρα και τα μυστικά
Μάθετε πώς θα λιώσετε σωστά τη σοκολάτα με ή χωρίς μπεν μαρί και πώς θα τη διατηρήσετε λεία και γυαλιστερή.
Πρώτα από όλα, ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ποτέ μην προσπαθήσετε να λιώσετε μεγάλα κομμάτια σοκολάτας. Η ψιλοκομμένη σοκολάτα θα λιώσει πιο γρήγορα, όποιο τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε για το λιώσιμό της. Το πως λιώνω λευκή κουβερτούρα δεν διαφέρει σημαντικά από την κανονική απλά απαιτείται περισσότερος χρόνος.
Η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανική για το λιώσιμο της κουβερτούρας, μιας και είναι γνωστό ότι δεν αγαπά η σοκολάτα τις υψηλές θερμοκρασίες.
Αποφύγετε οποιαδήποτε υγρασία μέσα στο σκεύος που θα λιώσετε την σοκολάτα και στην σπάτουλα που θα χρησιμοποιήσετε.
Πηγή: Argiro.gr