Πανέυκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και 4 ακόμα υλικά έτοιμο στο τσακ μπαμ
Απόλαυση που δεν ξεχνάς
20 Οκτωβρίου 2023
13:26

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου στο πυρέξ με ζαχαρούχο και σοκολατένια σαντιγί. Ιδανική πρόταση για το Σαββατοκύριακο και για όσους αγαπούν να δημιουργούν στην κουζίνα τους χωρίς να ξοδεύουν χρόνο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και κρέμα.
Υλικά
- Μπισκότα 1μιση πακέτο πτι μπετ
Για την κρέμα
- Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
- Ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- Κορν Φλαουρ 120 γραμμάρια
Για την σαντιγί
- Μόρφατ 1 με γεύση σοκολάτα
- Ζαχαρούχο Γάλα 1
«Παραδεισένιο» γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και μπισκότα
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα έτοιμο στο τσακ μπαμ. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με 4 υλικά.
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γραμ. μαργαρίνη
- 8 κ.σ. κακάο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γραμ.
- 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
- 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 8 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
- 2 βανίλιες
- 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη
Για το στήσιμο του γλυκού
- 4 κ.σ. γάλα κρύο
- 4 κ.σ. κονιάκ
- μπόλικη τρούφα σοκολάτα
- 1 συσκευασία μπισκότα πτιμπερ. σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε.
- Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
- Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ.
- Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
- Φτιάχνουμε το μωσαϊκό για βάση
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
- Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια.
- Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
- Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα.
- Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα.
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.