Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025

Γευστικό «ποδαρικό»: Πρωτοχρονιάτικο γλυκό ψυγείου σε 5 λεπτά

Θα το λατρέψετε στο γιορτινό τραπέζι!

28 Δεκεμβρίου 2023 09:39
Γευστικό «ποδαρικό»: Πρωτοχρονιάτικο γλυκό ψυγείου σε 5 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έφτασε η στιγμή για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς αλλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να φτιάξετε γλυκό αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

Ένα πεντανόστιμο κέικ με υλικά που έχετε στο σπίτι σας το οποίο δεν απαιτεί φούρνο ή την προσθήκη ζελατίνης και μεγάλης ποσότητας ζάχαρης. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια!

Δείτε επίσης: Το λατρεύει κάθε καλεσμένος: Το γλυκό ψυγείου με νες καφέ είναι το απόλυτο κέρασμα για τις φετινές Γιορτές!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ μπισκότα.
100 γρ ξηρούς καρπούς. Αμύγδαλα ή καρύδια.
80 γρ βούτυρο.
μια πρέζα αλάτι
Σχήμα με διάμετρο 18 εκ.
200 g τυρί κρέμα 200 g πραλίνα φουντουκιού.
200 ml κρέμα γάλακτος, 33% λιπαρά.
200 γρ τυρί κρέμα.
Ξηροί καρποί και σοκολάτες για διακόσμηση.

συνταγη-για-γλυκο-ψυγειου
Γλυκό ψυγείου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς καλά σ’ ένα mixer.
Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα ταψί διαμέτρου 18 εκ. και το πατάμε καλά με μια σπάτουλα για να γίνει επίπεδο.
Χτυπάμε την πραλίνα με την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε πάνω από τη βάση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αλείφουμε στην κορυφή.
Στολίζουμε με κομμάτια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς που έχουν περισσέψει.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Χωρίς ψήσιμο και αναμονή: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φράουλες και σοκολάτα - Έτοιμο σε ένα 20λεπτο

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με φράουλες και πραλίνα φουντουκιού χωρίς ψήσιμο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό στη θέα του και πεντανόστιμο στη γεύση του γλύκισμα. Ελπίζουμε να σας αρέσει όπως το χθεσινό μας γλυκό!

Απλά απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες (400 γρ. σε λεπτές φέτες + 15 φράουλες ολόκληρες)
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
  • 220 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelhia
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος ΚΡΥΑ πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας)
  • 1 φλ. έτοιμο καφέ φίλτρου κρύο ή χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. λικέρ επιλογής σας (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε καλά με μεμβράνη ή με χαρτί ψησίματος, μια φόρμα του κέικ 22×12 εκ. φροντίζοντας η μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.

Στρώνετε τα 9 σαβαγιάρ στη βάση της φόρμας ένα δίπλα στο άλλο. Αν απαιτηθεί κόβετε και προσθέτετε λίγο μπισκότο όπου απαιτείται, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας και των μπισκότων σας, προκειμένου να καλύπτεται καλά η βάση.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το καφέ ή το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ και ανακατεύετε. Με ένα πινέλο, βουρτσίζετε “ταμποναριστά” με το καφέ ή χυμό πορτοκαλιού τα σαβαγιάρ φροντίζοντας να καλυφθούν καλά με αρκετό καφέ ή χυμό.

Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα τυριού-σαντιγί. Στρώνετε με μια σπάτουλα στη φόρμα, το μισό μείγμα τυριού, πάνω από τα σαβαγιάρ και ισιώνετε την επιφάνεια.

Βάζετε τη νουτέλα ή μερέντα για 15-17 περίπου δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων να μισο-λιώσει. Απλώνετε τη μισή νουτέλα πάνω από τη κρέμα τυριού και τη πασπαλίζετε με τα μισά θρυμματισμένα φουντούκια. Στρώνετε από πάνω τις μισές φέτες φράουλας, φροντίζοντας να είναι σε σειρά η μια σειρά δίπλα στην άλλη, με τη φορά των σαβαγιάρ.

Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και βουρτσίζετε με πινέλο, με αρκετό χυμό πορτοκαλιού και λικέρ (προαιρετικά) ώστε να εμποτιστούν καλά. Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού, τις υπόλοιπες φέτες φράουλας και τελειώνετε με την υπόλοιπη μισή νουτέλα. Πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φουντούκια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

Μόλις κρυώσει ξεφορμάρετε το γλυκό και το βάζετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με τις φρέσκες φράουλες στη φορά των σαβαγιάρ για να κόβονται εύκολα οι φέτες (βλέπε φωτό). Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Share