Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Εύκολη κρέπα φακής έτοιμη σε 2 λεπτά

Θα μας λύσει τα χέρια την περίοδο της νηστείας

13 Μαρτίου 2024 11:51
Kokkines fakes wraps
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και για τους πιστούς αυτό σημαίνει την έναρξη της μεγάλης νηστείας του Πάσχα.
Κι ενώ πολλοί από εμάς θα θέλαμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, άλλοι για λόγους θρησκευτικούς κι άλλοι για να δοκιμάσουμε τα όριά μας ή να αποτοξινωθούμε, συνήθως μας αποθαρρύνει η έλλειψη ποικιλίας και επιλογών. Με το κρέας, το αυγό και τα γαλακτοκομικά να απουσιάζουν πλέον από το καθημερινό τραπέζι, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες συνταγές και να γίνουμε δημιουργικοί.

Μια νόστιμη και εύκολη ιδέα, που θα μας λύσει τα χέρια την περίοδο της νηστείας, είναι οι κρέπες κόκκινης φακής. Η φακή θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες, χάρη στις φυτικές ίνες, προσφέροντάς μας την πρωτεΐνη και τον σίδηρο που χρειαζόμαστε.

Μπορούμε να πρετοιμάσουμε αρκετές και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, γεμίζονται με τα πάντα, όπως όλα τα wraps, και αποτελούν καλή επιλογή για το γραφείο, για σνακ ή μεσημεριανό. Θα χρειαστούμε μόνο ένα φλιτζάνι κόκκινες φακές και δύο φλιτζάνια νερό. Τίποτα άλλο!


Εκτέλεση:

Βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν σε νερό για τουλάχιστον 3 ώρες. Μόλις φουσκώσουν, τις ξεπλένουμε και τις πολτοποιούμε στο πολυμίξερ μαζί με το νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι ή άλλα καρυκεύματα της επιλογής μας. Μόλις γίνει ένας ενιαίος χυλός το μείγμα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι κι ετοιμάζουμε τις κρέπες μας. Χρειάζονται 2 λεπτά από κάθε πλευρά και διατηρούνται 3-4 μέρες στο ψυγείο. Καλή μας όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share