Αυτά είναι τα πιο γευστικά μακαρόνια που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις
Η γέμιση τους θα σε σοκάρει
24 Απριλίου 2024
11:28

Μια άπαιχτη συνταγή με μακαρόνια ριγκατόνι και κιμά που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο
Συστατικά
Για τα ριγκατόνι
- 400 γρ ριγκατόνι
- 120 γρ ντοματίνια 120 γρ
- 120 γρ μίνι μπάλες μοτσαρέλας
- βασιλικός
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- τυρί μοτσαρέλα
Για το κιμά
- ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Κόκκινη σάλτσα μαρινάρας
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375˚C.
- Τοποθετούμε τα άψητα ζυμαρικά σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες στα μισά ζυμαρικά και τη μοτσαρέλα στο άλλο μισό από τα ζυμαρικά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα μαρινάρας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό, το νερό και τη μαρινάρα μαγειρεμένη.
- Από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακάλυπτο για 15-20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να αφρίσει.
Έτοιμο για σερβίρισμα!