Νηστίσιμη μακαρονάδα φούρνου με λαχανικά και πέστο
Κατάλληλη για περίοδο νηστείας
3 Μαΐου 2024
11:43

Μια θεϊκή μακαρονάδα φούρνου που θα λατρεύετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Ιδανική για περίοδο νηστείας αλλά και για όταν είστε βιαστικοί.
Διαβάστε επίσης: Απίστευτη νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με καβούρι
Υλικά
- 380 γρ. πενάκι ριγέ
- 4 φλ. λαχανικά της επιλογής σας (μελιτζάνες, μανιτάρια, σπαράγγια, πιπεριές κλπ) (πρέπει να είναι αρκετά ψιλοκομμένα για να ψηθούν τέλεια)
- 2/3 φλ. vegan τυρί τριμμένο
- 6 κ.γ. πέστο βασιλικού
- 2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ζυμαρικά
Για την πέστο
- 2 φλ. βασιλικό (μην χρησιμοποιήσετε τα κοτσάνια)
- 3 κ.σ. κουκουνάρια ή καρύδια
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3-4 κ.σ. διατροφική μαγιά (ή νηστίσιμο τριμμένο τυρί)
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-6 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Για την πέστο ρίξτε στο μούλτι τα υλικά σας και χτυπήστε τα όλα μαζί. Αν θέλετε την πέστο σας πιο αραιή προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Δοκιμάστε και δείτε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
- Για την μακαρονάδα ξεκινήστε ρίχνοντας το πενάκι σε ένα ταψάκι.
- Προσθέστε τα λαχανικά σας αρκετά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, αλάτι και νερό και βάλτε στον φούρνο. Ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στα μισά του χρόνου ανακατέψτε.
- Βγάλτε και προσθέστε την πέστο και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε. Προσθέστε το τυρί και βάλτε και πάλι στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
- Ανακατέψτε και σερβίρετε.