Σοκολατένια απόλαυση: Γλυκό ψυγείου με μωσαϊκό με φυστίκια Αιγίνης & χουρμάδες
Μόνιμη θέση στο ψυγείο σας θα έχει αυτός ο κορμός
13 Μαΐου 2024
11:26

Η πιο γλυκιά απόλαυση κρύβεται σε αυτό το άπαιχτο γλυκό ψυγείου. Αυτό το μωσαϊκό θα σου κλέψει την καρδιά και σίγουρα μια μόνιμη θέση στο ψυγείο σου κάθε καλοκαίρι!
Διαβάστε επίσης: Θες μόνο ζαχαρούχο γάλα και 4 ακόμα υλικά: Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει τους πάντες
Υλικά
- 150 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα) κοπανισμένα
- 60 γρ. κακάο
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 170 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες σε κομματάκια
- 240 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια
- 140 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
- 100 ml παχύρρευστο γάλα καρύδας
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα φυστίκια, το κακάο, την ζάχαρη άχνη και τους χουρμάδες.
- Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανεξείδωτο μπολ και την λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ την επιφάνεια του νερού).
- Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει εντελώς και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μείγμα με τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ενιαίο πηχτό μείγμα.
- Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε απλωμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα, διπλώνοντας τις άκρες.
- Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, πριν το σερβίρουμε σε φέτες.