Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Σοκολατένια απόλαυση: Γλυκό ψυγείου με μωσαϊκό με φυστίκια Αιγίνης & χουρμάδες

Μόνιμη θέση στο ψυγείο σας θα έχει αυτός ο κορμός

13 Μαΐου 2024 11:26
Σοκολατένια απόλαυση: Γλυκό ψυγείου με μωσαϊκό με φυστίκια Αιγίνης & χουρμάδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο γλυκιά απόλαυση κρύβεται σε αυτό το άπαιχτο γλυκό ψυγείου. Αυτό το μωσαϊκό θα σου κλέψει την καρδιά και σίγουρα μια μόνιμη θέση στο ψυγείο σου κάθε καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης: Θες μόνο ζαχαρούχο γάλα και 4 ακόμα υλικά: Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει τους πάντες

Υλικά

  • 150 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα) κοπανισμένα
  • 60 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 170 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες σε κομματάκια
  • 240 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 140 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 100 ml παχύρρευστο γάλα καρύδας

Γλυκό ψυγείου με μωσαικό

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα φυστίκια, το κακάο, την ζάχαρη άχνη και τους χουρμάδες.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανεξείδωτο μπολ και την λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ την επιφάνεια του νερού).
  • Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει εντελώς και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μείγμα με τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ενιαίο πηχτό μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε απλωμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα, διπλώνοντας τις άκρες.
  • Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, πριν το σερβίρουμε σε φέτες.
 

Συνταγές

Share