Έρωτας με την πρώτη μπουκιά: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ένα φρούτο σκέτη απόλαυση
«Θα πάθετε πλάκα»
26 Ιουνίου 2024
11:36
![Έρωτας με την πρώτη μπουκιά: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ένα φρούτο σκέτη απόλαυση](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202406/gliko_psigeiou_zele.jpg)
Ένα σούπερ μαμαδίστικο και εύκολο γλυκό ψυγείου που θα λατρέψουν τα παιδιά. Γίνεται με άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας, ζελέ μπανάνα, μπισκότα και μπανάνες.
Με την ευκαιρία δείτε: «Ταξίδι» γεύσεων: Εύκολο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Υλικά
- 2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου) + 4 κουτ. σούπας, για το ράντισμα των μπισκότων
- ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
- 1 κουτί ζελέ μπανάνα σε οικογενειακό μέγεθος
- 1 1/2 πακέτο σοκολατένια, μαλακά, στρογγυλά μπισκότα (τύπου Soft Kings)
- 2 μπανάνες
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε κρέμα μπανάνα-σοκολάτα, ξεκινάμε να φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Έπειτα, αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα γυάλινο σκεύος.
- Ραντίζουμε τα μπισκότα με τις 4 κουταλιές γάλα.
- Απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
- Τις στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
- Απλώνουμε από πάνω το ελαφρώς πηγμένο ζελέ.
- Βάζουμε τη κρέμα μπανάνα-σοκολάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ.
Έτοιμο για τη πιο γλυκιά δροσερή απόλυση!!