Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Γευστικός οργασμός με μακαρόνια αματριτσιάνα με τομάτα και κάππαρη: Η απόλαυση σε μία μπουκιά

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

26 Ιουνίου 2024 13:32
Γευστικός οργασμός με μακαρόνια αματριτσιάνα με τομάτα και κάππαρη: Η απόλαυση σε μία μπουκιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πιο απλά μακαρόνια είναι τελικά και το πιο νόστιμα. Αυτή η άπαιχτη συνταγή για αματριτσιάνα με κάππαρη θα σου κλέψει την καρδιά.

Διαβάστε επίσης: Η μακαρονάδα που «φωνάζει» καλοκαίρι: Άπαιχτη συνταγή με ταλιατέλες - Το μυστικό κρύβεται στο σκόρδο

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ. κάππαρη
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Συνταγή για μακαρόνια

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του.
  • Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί.
  • Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Αλατίζουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
  • Ρίχνουμε και την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά.
  • Με μια λαβίδα ζυμαρικών μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε.
  • Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σάλτσα μας.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με τριμμένο τυρί και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.

Καλή απόλαυση !!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share