Γευστικός οργασμός με μακαρόνια αματριτσιάνα με τομάτα και κάππαρη: Η απόλαυση σε μία μπουκιά
Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
26 Ιουνίου 2024
13:32
Τα πιο απλά μακαρόνια είναι τελικά και το πιο νόστιμα. Αυτή η άπαιχτη συνταγή για αματριτσιάνα με κάππαρη θα σου κλέψει την καρδιά.
Διαβάστε επίσης: Η μακαρονάδα που «φωνάζει» καλοκαίρι: Άπαιχτη συνταγή με ταλιατέλες - Το μυστικό κρύβεται στο σκόρδο
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 90 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- 80 γρ. κάππαρη
- 250 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του.
- Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε ξανά.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Αλατίζουμε.
- Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
- Ρίχνουμε και την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά.
- Με μια λαβίδα ζυμαρικών μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε.
- Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σάλτσα μας.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με τριμμένο τυρί και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.
Καλή απόλαυση !!