Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Αξέχαστη συνταγή: Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα - «Θα τρέχουν τα σάλια»

Θα το λατρέψετε

28 Ιουνίου 2024 14:33
Αξέχαστη συνταγή: Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα - «Θα τρέχουν τα σάλια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχεις κιμά στη κατάψυξη και δε ξέρεις τι να τον κάνεις; Η απάντηση είναι ρολό γεμιστό με καρότο και μανιτάρι. Θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Θεϊκά μπιφτέκια: Το έξυπνο κόλπο με το μπουκάλι για να «απογειώσετε» τη γεύση του κίμα

Υλικά

Για τον κιμά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό (ή ρίγανη)
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού παγάκια, τριμμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το άλειμμα

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Ρολό κιμά

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, αρχικά, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά.
  • Στη συνέχεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο λάδι σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ρολό

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  • Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε παραλληλόγραμμο.
  • Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το ρολό.
  • Ψήνουμε, το ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share