Αξέχαστη συνταγή: Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα - «Θα τρέχουν τα σάλια»
Θα το λατρέψετε
28 Ιουνίου 2024
14:33
![Αξέχαστη συνταγή: Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα - «Θα τρέχουν τα σάλια»](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202406/rolo_me_kima.jpg)
Έχεις κιμά στη κατάψυξη και δε ξέρεις τι να τον κάνεις; Η απάντηση είναι ρολό γεμιστό με καρότο και μανιτάρι. Θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια.
Διαβάστε επίσης: Θεϊκά μπιφτέκια: Το έξυπνο κόλπο με το μπουκάλι για να «απογειώσετε» τη γεύση του κίμα
Υλικά
Για τον κιμά
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό (ή ρίγανη)
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 αυγό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού παγάκια, τριμμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
![Ρολό κιμά](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202406/rolo_me_kima__1_.jpg)
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, αρχικά, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά.
- Στη συνέχεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο λάδι σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρολό
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε παραλληλόγραμμο.
- Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και τυλίγουμε σε ρολό.
- Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το ρολό.
- Ψήνουμε, το ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.