Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024

Μοσχοβολά όλο το σπίτι: Θρεπτική τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά

Ονειρεμένη γεύση, πανεύκολη συνταγή

30 Ιουνίου 2024 09:09
Μοσχοβολά όλο το σπίτι: Θρεπτική τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστή και μοσχομυριστή τυρόπιτα με σπανάκι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με αξεπέραστη γεύση! Αν προτιμάτε τις κλασικές τραγανές τυρόπιτες, αλλά χωρίς να ξοδέψετε όλη την ημέρα σας στη κουζίνα, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την ηπειρώτικη συνταγή.

Για τη τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά θα χρειαστείτε:

  • 2 φύλλα ζύμης (σφολιάτα ή κουρού)
  • 1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. τυρί Ροδόπη τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κούπες τυρί τσένταρ σε κύβους

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε το ένα φύλλο σε ένα γυάλινο πυρέξ και πιέστε το καλά να κολλήσει στον πάτο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και όλα τα τυριά μας και ρίξτε το μείγμα στο πιρέξ, πάνω στο φύλλο. Απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο, ψεκάσετε με λίγο λάδι και κλείστε καλά τις άκρες.
  • Ψήστε την πίτα στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόψτε την.

Μοσχοβολά όλο το σπίτι: Θρεπτική τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά

«Λουκουμένια» γεύση: Η πιο εύκολη τυρόπιτα της ζωής σου, έτοιμη με 2 κινήσεις

Τυρόπιτα 2 κινήσεων: Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Με την ευκαιρία, δοκιμάστε τυρόπιτα σκέτο «λουκούμι»: Σπιτική και πεντανόστιμη με ένα μυστικό υλικό

Πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξουμε

Υλικά

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
  • Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
  • Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share