Σοκολατένιος «παράδεισος»: Άπαιχτο γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά - Θα σου ζητάνε και δε θα δίνεις
Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
2 Ιουλίου 2024
09:46
![Σοκολατένιος «παράδεισος»: Άπαιχτο γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά - Θα σου ζητάνε και δε θα δίνεις](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202407/gliko_psigeioy_syntagh.jpg)
Ένα γλυκό ψυγείου γεμάτο σοκολάτα στο οποίο δε θα αντισταθεί ούτε ο πιο δύσκολος γευσιγνώστης. Ιδανικό για μετά από κάθε οικογενειακό τραπέζι. Ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους. Με την ευκαιρία δείτε Δροσερές απολαύσεις: Λαχταριστό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με μέλι, γιαούρτι και καρύδια
Υλικά
Για τη βάση
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi
Για τη γέμιση
- 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
- *Προαιρετικά 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας, θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα
![Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202407/sokolatenio_gliko_psigeiou.jpg)
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο.
- Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα.
- Ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
- Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να σταθεί.
- Μόλις κρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας
- Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
- Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!!