Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Θα τρέξεις στην κουζίνα: Μούρλια μακαρόνια με κοτόπουλο και ντοματίνια - Μοσχοβόλησαν σε όλο το σπίτι

Θα τρέχουν τα σάλια

2 Ιουλίου 2024 12:47
Θα τρέξεις στην κουζίνα: Μούρλια μακαρόνια με κοτόπουλο και ντοματίνια - Μοσχοβόλησαν σε όλο το σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι πιο νόστιμο από το συνδυασμό δύο αγαπημένων σου φαγητών; Μακαρόνια και κοτόπουλο σε ένα πιάτο που θα λατρέψεις. Τα ντοματίνια και η burrata απογειώνουν τη γεύση του. Με την ευκαιρία δείτε Τα μακαρόνια που δε σταματάς να τρως: Πένες με πέστο φέτας και ελιά

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • burrata
  • φρέσκια ρίγανη

Μακαρόνια με κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
  • Σοτάρουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά φροντίζοντας να μαλακώσουν από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι.
  • Μόλις μαλακώσουν τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι ώστε να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια και το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκια ρίγανη και burrata.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share