Κανένα αυγό: Βάλτε στην ζύμη του κιμά αυτό το υλικό και θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια
Δεν πάει ο νους σας!

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν φτιάχνουν μπιφτέκια ξεκινάει από τον κιμά. Αν δεν φτιαχτεί όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.
Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ρύζι αντί για ψωμί, και σίγουρα θα τα λατρέψετε με αυτό τον τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή που θα σε κάνει να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα!
Αλάλιασμα με αυτά τα μπιφτέκια - Το υλικό στον κιμά που κάνει την έκπληξη
Αυτά τα μπιφτέκια δεν είναι ένα απλό πιάτο, είναι σκέτο ποίημα. Και την διαφορά την κάνει η μουστάρδα στην ζύμη του κιμά. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Ακολουθήστε την συνταγή κατα γράμμα και δεν θα χάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια που θα σας πάρουν το μυαλό.
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται άπαχο
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- ½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών)
μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια - 1 αυγό
- 6 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- Χυμό από 1 ½ λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, τα 3 κουταλάκια ρίγανη, το ξύδι, το μισό ελαιόλαδο, τη βρώμη, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Ζυμώνουμε σε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ταψί.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη και το χυμό από το λεμόνι.
- Περιχύνουμε τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε και περίπου 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε τα μπιφτέκια σε ταψί το οποίο τα χωράει χωρίς να περισσεύει πολύς κενός χώρος, ώστε τα υγρά να καλύψουν τα μπιφτέκια κατά τα ¾.
- Μόλις τα μπιφτέκια ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε προσεκτικά και συμπληρώνουμε λίγο ακόμη νερό (περίπου 1 ποτήρι), ή αν θέλουμε περισσότερη γεύση διαλύουμε ακόμη 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα στο νερό και περιχύνουμε.
- Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από την άλλη πλευρά είναι έτοιμα.