Μοσχαρίσια, πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια: Μια συνταγή για εκλεκτούς γευσιγνώστες
Θα τη λατρέψετε
19 Αυγούστου 2024
10:56

Μια άπαιχτη συνταγή για μπιφτέκια που σίγουρα δε θα σας απογητεύσει. Θα τρώτε αφράτες και ζουμερές μπουκιές κιμά σε χρόνο dt. Με την ευκαιρία δείτε «Μαστόρισσα» η γιαγιά: Το κόλπο με λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα
Υλικά
- 20 λεπτα
- 10 μπιφτεκια
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος απαχος
- 4 φρυγανιές
- 1 μικρή ντομάτα
- 1/2 καρότο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 μικρή πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μαϊντανός
- 1 κσ σάλτσα σόγιας
- 3 κσ ελαιόλαδο
- 1 κσ μουστάρδα
- 1 κγ πάπρικα
- Πιπέρι

Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.
- Στο μούλτι τρίβουμε τις φρυγανιές και τις βάζουμε στο μπολ με τον κιμά.
- Έπειτα βάζουμε και τα λαχανικά με το λάδι, τη σόγια, τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (Δεν βάζω αλάτι γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή) και πλάθουμε καλά τον κιμά. Ιδανικά τον αφήνουμε λίγο στο ψυγείο
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Άμα δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα μπορείτε να τα τυλίγετε ένα ένα με μεμβράνη και να τα φυλάξετε στη κατάψυξη (εκτός και αν ο κιμάς ήταν ήδη στην κατάψυξη).
- Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε καλά το σχαροτήγανο (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγάνι ή και να τα ψήσετε στο φούρνο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει ριζικά!) Και το αλείφουμε λάδι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αυτή τη φορά τα συνόδευσα με σπαστη πατάτα με λίγο λάδι και πιπέρι.
Πηγή: Cookpad