Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Μοσχαρίσια, πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια: Μια συνταγή για εκλεκτούς γευσιγνώστες

Θα τη λατρέψετε

19 Αυγούστου 2024 10:56
Μοσχαρίσια, πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια: Μια συνταγή για εκλεκτούς γευσιγνώστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια άπαιχτη συνταγή για μπιφτέκια που σίγουρα δε θα σας απογητεύσει. Θα τρώτε αφράτες και ζουμερές μπουκιές κιμά σε χρόνο dt. Με την ευκαιρία δείτε «Μαστόρισσα» η γιαγιά: Το κόλπο με λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα

Υλικά

  • 20 λεπτα
  • 10 μπιφτεκια
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος απαχος
  • 4 φρυγανιές
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1/2 καρότο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανός
  • 1 κσ σάλτσα σόγιας
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 1 κγ πάπρικα
  • Πιπέρι

Συνταγή για μπιφτέκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.
  • Στο μούλτι τρίβουμε τις φρυγανιές και τις βάζουμε στο μπολ με τον κιμά.
  • Έπειτα βάζουμε και τα λαχανικά με το λάδι, τη σόγια, τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (Δεν βάζω αλάτι γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή) και πλάθουμε καλά τον κιμά. Ιδανικά τον αφήνουμε λίγο στο ψυγείο
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Άμα δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα μπορείτε να τα τυλίγετε ένα ένα με μεμβράνη και να τα φυλάξετε στη κατάψυξη (εκτός και αν ο κιμάς ήταν ήδη στην κατάψυξη).
  • Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε καλά το σχαροτήγανο (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγάνι ή και να τα ψήσετε στο φούρνο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει ριζικά!) Και το αλείφουμε λάδι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αυτή τη φορά τα συνόδευσα με σπαστη πατάτα με λίγο λάδι και πιπέρι.

Πηγή: Cookpad

 

Συνταγές

Share