Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί: Ζουμπουρλούδικα στο μάτι και στη γεύση

Μοσχοβολάει το σπίτι

23 Αυγούστου 2024 13:37
Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί: Ζουμπουρλούδικα στο μάτι και στη γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κρύβεται εδώ. Αφράτα και ζουμπουρλούδικα έτσι όπως πρέπει για το στομάχι το δικό σας και των αγαπημένων σας. Με την ευκαιρία δείτε Μοσχαρίσια, πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια: Μια συνταγή για εκλεκτούς γευσιγνώστες

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (η σκόνη - στα ράφια με τα άλευρα ή με τα είδη ζαχ/κής των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Μπιφτέκια συνταγή

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τη σόδα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Σ' αυτό το διάστημα, το μείγμα θα αφρατέψει από το συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού.
  • Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια.
  • Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, τα αλείφουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά), τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 12 - 13 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  • Το ζητούμενο είναι να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα χάσουν τη χαρακτηριστική αφράτη και ζουμερή υφή τους.
  • Αν τα τηγανίσουμε, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια - δυο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μη στεγνώσουν.

Πηγή: γαστρονόμος

 

Συνταγές

Share