Μυρωδάτος μοσχαρίσιος κιμάς: Όπως τον μαγειρεύει η μαμά
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
23 Σεπτεμβρίου 2024
13:11

Πεντανόστιμος μυρωδάτος κιμάς όπως ακριβώς τον μεγειρεύει η μαμά. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι φαγητό που σίγουρα δε θα μπορεί να του αντισταθεί κανένας! Με την ευκαιρία δείτε Άλυτη ερώτηση: Τι κιμά να επιλέξω για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια;
Υλικά
- 1 "μπαλίτσα" (περίπου στο σχήμα πορτοκαλιού) μοσχαρίσιο κιμά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- 1/4 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ(κοφτή) αλάτι, γλυκό πιπέρι
- 1 κ.σ(κοφτή) μπαχάρι
- 1 κ.σ(κοφτή) κανέλα
- 1/2 ποτηράκι κρασί ημίγλυκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καροτάκι και την πιπεριά.
- Αφού τα φέρουμε 1-2 γύρες, προσθέτουμε τον κιμά.
- Πολύ σημαντικό είναι να σπάσω τον κιμά με ένα πιρούνι ώστε να μην έχει κομμάτια μεγάλα(!) Τσιγαρίζουμε εώς ώτου πάρει χρώμα!
- Αν υπάρχει κρασί ρίχνουμε μισό ποτηράκι και μετά τον πελτέ με την ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Βάζουμε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτά.
- Στο τελευταίο 20λεπτο, πρωτού βράσει ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας. (Κατά προτίμηση τα βάζουμε στο τέλος ώστε να κρατήσουμε δυνατό το άρωμα τους)
Έτοιμο για απόλαυση με μακαρόνια, ρύζι ή ότι άλλο προτιμάτε!
Πηγή: cookpad