Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2025

Μυρωδάτος μοσχαρίσιος κιμάς: Όπως τον μαγειρεύει η μαμά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

23 Σεπτεμβρίου 2024 13:11
Μυρωδάτος μοσχαρίσιος κιμάς: Όπως τον μαγειρεύει η μαμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντανόστιμος μυρωδάτος κιμάς όπως ακριβώς τον μεγειρεύει η μαμά. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι φαγητό που σίγουρα δε θα μπορεί να του αντισταθεί κανένας! Με την ευκαιρία δείτε Άλυτη ερώτηση: Τι κιμά να επιλέξω για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια;

Υλικά

  • 1 "μπαλίτσα" (περίπου στο σχήμα πορτοκαλιού) μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1/4 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ(κοφτή) αλάτι, γλυκό πιπέρι
  • 1 κ.σ(κοφτή) μπαχάρι
  • 1 κ.σ(κοφτή) κανέλα
  • 1/2 ποτηράκι κρασί ημίγλυκο (προαιρετικά)

Κιμάς μαγειρεμένος με συνταγή μαμάς

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καροτάκι και την πιπεριά.
  • Αφού τα φέρουμε 1-2 γύρες, προσθέτουμε τον κιμά.
  • Πολύ σημαντικό είναι να σπάσω τον κιμά με ένα πιρούνι ώστε να μην έχει κομμάτια μεγάλα(!) Τσιγαρίζουμε εώς ώτου πάρει χρώμα!
  • Αν υπάρχει κρασί ρίχνουμε μισό ποτηράκι και μετά τον πελτέ με την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  • Βάζουμε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτά.
  • Στο τελευταίο 20λεπτο, πρωτού βράσει ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας. (Κατά προτίμηση τα βάζουμε στο τέλος ώστε να κρατήσουμε δυνατό το άρωμα τους)

Έτοιμο για απόλαυση με μακαρόνια, ρύζι ή ότι άλλο προτιμάτε!

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Share