Σοκολατένια «αμαρτία»: Γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά
Ό,τι πιο νόστιμο έχεις φάει

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ μους σοκολάτας; Η μους σοκολάτας είναι το γλυκό εκείνο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ μους σοκολάτας;
Υλικά
- 165 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), χοντροκομμένη
- 8 ασπράδια αυγών, βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
- ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
- 20 γρ. άχνη ζάχαρη
Δείτε επίσης: Υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις - Συνταγή για pancakes χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση, βεβαιωθείτε ότι ο πυθμένας του μπολ δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό που σιγοβράζει.
Στο μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
Στη συνέχεια, ανεβάστε ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη με το σύρμα.
Συνεχίστε να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πάρτε το ένα τρίτο από τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε το με τη ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
Στη συνέχεια, προσθέστε και τα υπόλοιπα ασπράδια χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα.
Αδειάστε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αφήστε τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Ο ιδανικός χρόνος πήξης είναι μεταξύ 6 και 12 ωρών. Πέραν των 12 ωρών, η μους θα είναι πολύ πιο βαριά, καθώς το βούτυρο κακάο μέσα στη σοκολάτα θα σταθεροποιηθεί και θα σφίξει τη μους.