Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας

Ενα γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση!

28 Ιανουαρίου 2025 08:11
Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τζένη Τσανακτσίδου μας παρουσιάζει μία συνταγή για δροσερό μπισκοτόγλυκο ψυγείου με αφράτη μους σοκολάτας και γκανάζ σοκολάτας. Ενα γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση.

Φανταστική συνταγή για μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας

Υλικά

  • μπισκότα 24 πτι μπερ
  • Γάλα φρέσκο 200 ml

Για την μους σοκολάτας

  • κρεμα γαλακτος 200 ml πλήρης
  • τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
  • πραλίνα 3 κουταλιές της σούπας με γεύση σοκολάτα

Για τη γκανάζ σοκολάτας

  • κουβερτουρα 200 γραμμάρια
  • κρεμα γαλακτος 180 ml
  • βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας

Η γλυκιά συνταγή της ημέρας

Παράλληλα δοκιμάστε ένα ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Αρχικά παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε για λίγο στο φρέσκο γάλα. Τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε κάποιο άλλο σκεύος που να σας βολεύει, σε δύο σειρές. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την μους.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για την μους σε σαντιγί μαζί με το τυρί κρέμα. Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε και την πραλίνα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει δεμένη σαντιγί.
  • Την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάζ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σπασμένη στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα, προσθέτουμε και το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στρώνουμε και την γκανάζ πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Μόλις παγώσει και σταθεροποιηθεί η γκανάζ σερβίρουμε.

Πηγή: daddycool.gr

 

Συνταγές

Share