Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Γρήγορο Banoffee σε Ποτήρι – Γλυκιά Απόλαυση σε 10’
Γλυκός παράδεισος!

Σήμερα το Athensmagazine είναι εδώ για να σου προτείνει banoffee στο ποτήρι σε μόλις 10 λεπτά από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Γρήγορο Banoffee σε Ποτήρι
Υλικά
- μπισκότα 250 γραμμάρια digestive (1 πακέτο)
- βουτυρο 70 γραμμάρια λιωμένο (3 κουταλιές της σούπας)
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1 κουτάκι (400 ml)
- μόρφατ 1 κουτάκι (250 ml)
- μπανανα 1
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1 κάψουλα
Εκτέλεση
Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο μπισκότο ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματωθεί. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Το βάζουμε μέσα σε κορνέ για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε πιο εύκολα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Morfat creamy φυτική σαντιγί, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε και τη σαντιγί σε κορνέ για ευκολία.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας στο πάτο από 4 ποτηράκια στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Κόβουμε τη μπανάνα σε λεπτές πλαγιές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε ξανά με μπισκότο. Συνεχίζουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τελειώνουμε με σαντιγί δημιουργώντας ομοιόμορφες μπουκίτσες.