Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Συνταγή για την μοναδική τεμπελόπιτα
Θα ξετρελάνει τους πάντες!
![Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Συνταγή για την μοναδική τεμπελόπιτα](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202502/tyropita_xwris_fyllo_syntagh_gia_thn_monadikh_tempelopita.jpg)
Η τεμπελόπιτα είναι η πιο εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα. Είναι η πιο αφράτη τυρόπιτα για το σχολικό κολατσιό, το πρωινό ή και το απογευματινό όλης της οικογένειας.
Η καλύτερη συνταγή για τεμπελόπιτα για το 2025
Υλικά
- 2 μεσαία αυγά
- 100 ml ηλιέλαιο
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 170 γραμμάρια φέτα
Για το πασπάλισμα
60 γραμμάρια φέτα
σουσάμι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γραμμάρια φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Δείτε επίσης: Η πιο νόστιμη συνταγή: Καυτερές μπουκίτσες από φτερούγες κοτόπουλου
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκατοστών με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γραμμάρια φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.