Πανεύκολη και πεντανόστιμη: Γρήγορη τυρόπιτα light με πολύ λίγα υλικά
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
![Πανεύκολη και πεντανόστιμη: Γρήγορη τυρόπιτα light με πολύ λίγα υλικά](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202502/a6d3fe_tiropita.jpg)
Λατρεύετε την τυρόπιτα αλλά ανησυχείτε για τις θερμίδες της; Μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχει η ιδανική λύση για εσάς! Αυτή η ελαφριά εκδοχή της τυρόπιτας φτιάχνεται με λίγα υλικά, ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις. Είναι μια συνταγή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. γάλα 1,5%
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 φλ. νερό
- 1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ. τυρί φέτα ελαφριά (μπορείτε να βάλετε ανθότυρο ανάλατο)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε τα υλικά μας. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι όπου το έχουμε αλείψει με λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά. Έπειτα, βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στην τυρόπιτα.
Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για το απολαυστικό cheesecake ψυγείου με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού.
Εάν το βγάλετε στεγνό σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγάλετε το ταψί με την τυρόπιτα από τον φούρνο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε σε κομμάτια.