Νόστιμη συνταγή: Μακαρονόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και διάφορα τυριά
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Σήμερα, η συνταγή είναι η απόλυτη επιλογή μια λαχταριστή μακαρονοτυρόπιτα, μια χορταστική, πλούσια και τραγανή πίτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, αφήνοντας τους όλους να ζητούν κι άλλο.
Μια απολαυστική πίτα με κοφτό μακαρονάκι, ποικιλία κίτρινων τυριών, φέτα και ένα χειροποίητο, αφράτο και τραγανό φύλλο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- αυγα 6
- γάλα 1 1/2 κούπα
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή
- μακαρονια 1/2 κούπα (μακαρονάκι κοφτό)
- ελαιολαδο 3 κ.σ
- φέτα 500 γρ
- τυρί 1/2 κούπα διάφορα
- πιπέρι κατά προτίμηση
Για το φυλλο
- αλευρι 2 1/2 κούπες
- αυγα 1
- αλατι κατά προτίμηση
- ηλιέλαιο λίγο
- ξύδι λίγο
- μπέικιν πάουντερ 1/4 κ.γ
- νερό όσο πάρει
- βιτάμ 2 κ.σ
Εκτέλεση
(Για ταψί Νο 40)
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε καλά. (Εγώ το ζυμάρι κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο). Μετά ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω, να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κατσαρόλακι και βράζουμε το μακαρονάκι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε και του ρίχνουμε 1 κ.σ λάδι. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα να διαλυθούν, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε μισό φλιτζάνι του καφέ. Μετά σπάμε τη φέτα με τα χέρια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά με το γάλα και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή: Πίτσα με κοτόπουλο και ανανά
Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο και το λαδώνουμε, βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης. Πάνω από το μείγμα σκορπάμε το Βιτάμ σε μικρά κομματάκια και βάζουμε και το τρίτο φύλλο. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, λαδώνουμε και βάζουμε το τέταρτο φύλλο.
Ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κρατήσαμε με το μείγμα από το αυγό με το γάλα 3 κ.σ λάδι ελαφρύ και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα. Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε σε πολλές μεριές την πίτα μας. Τέλος απλώνουμε καλά πάνω στην πίτα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα και κάτω αντίσταση στην προτελευταία σχάρα.